Неслучайно референдумите за фалшивите републики Донецка и Луганска и мобилизацията

...
Неслучайно референдумите за фалшивите републики Донецка и Луганска и мобилизацията
Коментари Харесай

Явно в Кремъл има повече от един ид*от

Неслучайно референдумите за подправените републики Донецка и Луганска и мобилизацията на пушечно месо в Русия се случват по едно и също време. 

Путин е ядосано детенце в пясъчника, което си е мислило, че ще открадне играчките на другите, само че е яло пердах и се е разревало. А в този момент си бърше сополите и прибягва до единственото, което му остава – да вее нуклеарните ракети и да плаши света, че – като един същински терорист – ще постави завършек на всичко и всички, на себе си даже, щом не му дават да си заграби Украйна. Тропа с краче и се пеняви. 

Появиха се мнения на анализатори, че службите (с умишленото прибързване за референдумите в несъответствуващ момент) са му заложили капан с две (и двете неправилни за него) благоприятни условия: 1. да не одобри „ републиките “… парадокс – цялата му измислена „ интервенция “ беше УЖ поради тях. Ще си плюе самичък на личното лице. А в Кремъл го дебнат да прояви малко уязвимост, с цел да го изядат с парцалите. Мафиотската конструкция Кремъл се ръководи като… ами като мафиотска конструкция. А в такива важи правилото, че проявата на уязвимост се санкционира със подмяна, единствено те чакат да я проявиш и си „ подготвен “. А „ подмяна “ при тях несъмнено не е обвързвано с пенсиониране в някоя крайморска вила. 

Възможност 2. да одобри републиките. Разбира се, че това ще стане. Само че…

… единствено че, в случай че в този момент войските му се отдръпват в под паника бяг от Украйна, тогава „ републиките “ ще са част от Русия и ще би трябвало да ги пази непременно. И ето тук идва концепцията за мобилизацията. 

Но дали е задоволително да мобилизираш извънредно нестимулирани хора, откакто си схванал и че армейските ти хранилища са пробити от корупцията на генералите ти, а техниката ти е остаряла,неподдържана (отново с помощта на корупцията) и ракетите ти са на изчерпване?

Не е задоволително. 

Самият факт, че малко след оповестяването на мобилизацията самолетните билети за дестинациите, до които към момента може да се бяга, са изкупени за часове, какво ви приказва? Мобилизацията е изключително уместно решение, нали?

И какво тогава? Остава единствено едно. Ядрените ракети. 

Да. И стартира да плаши с тях. Ето: „ За да защитим Русия и популацията ѝ, ние абсолютно ще използваме всички средства, с които разполагаме. Това не е блъф. Ще повторя – всички средства, с които разполагаме “. ↓

...

За да отбраните популацията ѝ, можехте да употребявате ресурсите, на които сте най-богати, не с цел да поддържате кастата на болярите – неколцина олигарси, генерали и сходна сволоч, а да извършите просветителна система, опазване на здравето, да развивате високи технологии, да развивате културата си, да повишите приходите, да вдигнете виталния стандарт, а не да крадете от мнозина в името на богатството на малко на брой. Но кремълската клика друго не знае, тя съществува, с цел да краде от всички – и от свои, и от непознати. 

Та, какво му остава на кремълския деспот? Да употребява нуклеарните оръжия. Малка детайлност обаче: до каква степен те са поддържани през последните 20 години? Уж и армията беше добре въоръжена, пък се оказа, че парите за модернизацията са употребявани за градеж на вили, пазаруване на парцели по света, лимузини, прехрана на любовници, дворци…

Та, колкото там от ракетите, които съумеят да излетят, ще бъдат прихванати още над съветска територия и унищожени. Да, има риск за околните цели в Европа, само че действително, на всички им е ясно, че употребяват ли нуклеарно оръжие, Русия просто ще бъде изпарена. 

И в този момент Путин се намира пред избора дали да се изложи или да се самоунищожи. Имайки поради, че е душевен неустойчив, вероятността да пожелае да се самоунищожи е немалка. 

За благополучие, по веригата за натискане на аленото копче има доста хора, а евентуално някои от тях са естествени. 

Но в случай че е истина, че службите са тези, които натискат референдумите да се случат по-бързо, това значи, че или са безспорни дебили, или в действителност му залагат капан, с цел да го отстраняват. И, в случай че има капан, то той се е хванал в него. 

Не може да се отхвърли от референдумите или да каже да се отсрочат (нали за това беше цялата „ интервенция “, ще наподобява слаб), само че не може и да отбрани „ републиките “ с стандартни средства, тъй като армията му не става за нищо. Не може да извади и нуклеарните ракети, тъй като вкарва НАТО в играта, а това е краят за Русия. 

Няма излаз, а тези, които го набутаха в това тресавище (самият той измежду тях), демонстрират необяснимо неуважение към здравия разсъдък. Първо, рискът да се извадят нуклеарните ракети е дребен, само че не е нула. Второ, разрухата и финансовият колапс на цялата страна не престават, а това е странна цена, с цел да елиминираш един човек. Ако пък е друго…

… в случай че е същинска религия, че могат да победят – при стандартна война или с нуклеарни ракети, то те са изцяло скъсали с действителността. И двата сюжета идат да покажат, че в Кремъл има повече от един глупак. 

Една скоба ще отворя тук:

В България към момента служебните гълъби приказват за „ отворена врата “ за бъдещи договаряния с Газпром (главният им гълъбар – Зеленочорапски – продължава да упорства да пазим лице пред руснаците и да сме в положителни връзки с режима), а съветската посланичка, надвесена над президента на честването на Съединението, е вечно запечатана в историята. 

Затварям скобата. 

Мобилизацията е безспорното признание за неуспеха на Путин и всички към него, които години наред са го лъгали, че всичко е наред, че армията е съвременна, а не крадена и средствата ѝ не са отклонявани.

А фактът, че Русия дава поданство на чужденци, които се съгласят да се бият за армията ѝ за една година, а самолетните билети за всички вероятни дестинации отвън Русия са изкупени за часове пък приказва за мотивацията на руснаците. А и по какъв начин да е другояче? За какво има да се бори един руснак? Не московчанин и не някой от Петербург, а руснак от останалата част на страната? За нищетата и за външните тоалетни в най-богатата на запаси страна? За неналичието на независимост? За неналичието на обучение, медицински грижи? За дворците на крадците към Путин? За лимузините на генералите или за любовниците им? За кое? 

Но пък е чудесна опция за всички четирихилядници от България да се възползват да защитят обичаната си Раша. След една година ще имат и поданство. Макар че… пушечното месо няма такава дълготрайност на живота. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР