„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля

...
„Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля
Коментари Харесай

Радев отговори на Цветанов: Неслучайно говоря за образование, явно трудно осмисля

„ Неслучайно упорствам за по-добро обучение. Явно господин Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният метод да окарикатурим европейската концепция това е тя да се асоциира с хора, които от заран до вечер декламират някакви европейски полезности, без да са доста наясно какво означават”.

Това съобщи президентът Румен Радев след изявлението на водача на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че президентът „ желае да извади България от Европейския съюз и НАТО “ с вчерашното съвещание на КСНС.

Вчера на съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност Цветанов упрекна Радев, че е предложил текст на декларация, който стартира с заключения, водещи до излизане от Европейски Съюз и НАТО. От президентството отхвърлиха и демонстрираха текста - работна версия на декларацията.

За въоръжените ни сили би трябвало да се работи действително поради усложнената сигурност, те са главният поръчител за суверенитета и териториалната целокупност на страната, сподели още Радев.

„ Не е задоволително единствено да рецитираш: „ Това е нашият евроатлантически път “, само че да бъдеш предан към тези съдружници. Не може да предлагаш народен проект за повишение на разноските за постигане до 2% от Брутния вътрешен артикул – министър Каракачанов го внесе при започване на тази година – и в това време държавното управление на господин Цветанов да приема – единствено предния ден, средносрочна бюджетна прогноза, която внезапно се отличава от този проект. Там за 2019 година има 130 милиона по-малко, за 2020 година – 280, за 2021 година – 250. Ако тук се заблуждаваме, дано не заблуждаваме нашите съюзници”, разяснява президентът.

Радев отговори и на обвинявания на Цветанов, че набирането на средства за предизборната му акция е било „ на мрачно “.

"Моята предизборна акция от дълго време е осветлена. И всички документи са на уеб страницата на Сметната палата. Ако някой би трябвало да се тормози от предишното, това е най-много господин Цветанов ", сподели Радев.

"Химическите офанзиви са военно закононарушение . В позицията на президента не попадаха на никое място текстове, които да кореспондират с позицията на Европейски Съюз и на НАТО. Фигурираха текстове от позицията на Русия, която беше изразявана в общественото пространство ", съобщи в Народното събрание Цветан Цветанов в отговор на въпрос тъкмо кой текст го тормози в първичния вид на позицията след КСНС.

Преди дни на лекция в УНСС Радев уточни, че ударите на Съединени американски щати, Англия и Франция в Сирия в отговор на хипотетичната химическа офанзива в град Дума нямат резултат. ОСвен това държавното управление не разискало с него позицията си.

„ Обществото се вкарва в подвеждане, че надали не Съединени американски щати, Англия и Франция са създали тази офанзива единствено и само, с цел да могат фактически да нападат обекти и да ескалират напрежението на място “, уточни той. „ Трябва да бъдем солидарни с всяка една стъпка и деяние, което лимитира опцията на сходни режими да употребяват химически офанзиви против техния народ “, съобщи Цветан Цветанов. „ Ако бяхме излезли с сходна позиция от президентската институция това би могло да сътвори напрежение “, разяснява Цветанов.

"Цветан Цветанов да внимава с речника си, защото насочва неприкрити обвинявания в държавна измяна ".

Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред публицисти в Народното събрание по отношение на изказванието на Цветан Цветанов, че позицията на КСНС ни тласка на Изток и е против евроатлантическата ориентировка на страната.

„ Това не са думи, които могат да бъдат хвърляни по този начин напразно “, съобщи Крум Зарков. По думите му изказванията на Цветан Цветанов са следващото упражнение в политическо клеветничество от страна от негова страна към президента. „ Надали някой съществено може да си намерения, че нещо от това е правилно. Смешно е и е тъпо, тъй като демонстрира по какъв начин се отклонява вниманието от значителните тематики. Единственият човек, коайто слага въпроса за ориентацията на България в геополитически аспект е самият Цветанов “, съобщи Зарков.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР