Несигурността и липсата на правителство води до жертви и до

...
Несигурността и липсата на правителство води до жертви и до
Коментари Харесай

Валентин Радев: Трафикът на мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи

Несигурността и неналичието на държавно управление води до жертви и до неустойчивост. Доверието би трябвало да го има и да си оказваме помощ дружно. Трафикът на мигранти към този момент е бизнес, с който Министерство на вътрешните работи не може да се оправи, това е европейски проблем. Когато граничните служители на реда нямат доверие в системата, те с месеци не работят, до момента в който не се откри новата власт.

Това сподели Валентин Радев, някогашен министър на вътрешните работи, по Nowa News.

" Всички е трябвало да оказват помощ да се оправи и да има вяра в системата ", разяснява Радев случая с жандармерист, прекарвал мигранти, тъй като имал заем.

По думите му дипломацията е доста значима за предварителна защита на незаконните мигранти. " Първата стъпка беше направена със срещата на служебния министър. Защо няма пари, хора и съоръжение за границата? Наличните не ги образоват преди да ги пратят на границата. Специализирани компании би трябвало да поддържат оградата, а не да се кърпи с колани от граничарите. Служебните държавни управления нямат политика да разпределят средства по министерствата. Така не може да им се търси сметка, те вършат каквото могат ", съобщи той.

Според него 250 000 на километър е коствала оградата по границата, направена при Орешарски. 1 млн. коства тази, която ГЕРБ правихме, тя е по-голяма и поцинкована. Трябва обаче да се поддържа. Видеонаблюдение по цялата дължина на оградата също ще способства доста добра мярка. Най-важното нещо обаче е да бъде повишен щатът на границата ", акцентира Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР