Неси, известно и като чудовището от Лох Нес е легендарно

...
Неси, известно и като чудовището от Лох Нес е легендарно
Коментари Харесай

На днешния ден за първи път се съобщава за чудовище в Лох Нес

Неси, известно и като чудовището от Лох Нес е именито създание, което съгласно преданието, живее в огромното ледниково езеро Лох Нес в Шотландия.

Най-ранното споменаване за негое намерено в житието на ирландскисветец и просветител на християнството в Шотландия, написано през VII век. На 22 август 565 година, той участвал дружно с няколко свои спътници на погребението на локален гражданин, атакуван и убит от някакъв мистериозен звяр в река Нес.

Официалната просвета подхожда извънредно скептично към концепцията за голямо създание, обитаващо водите на езерото, без значение от внушителния брой хора, които настояват, че са го видели.

Феноменално разобличаване на британеца Гарет Уилямс става причина за рухването на една емблематична мистерия. Историкът се е добрал до бумаги, от които може да се заключи, че прословутото страшилище от Лох Нес - Неси, не е нищо повече от добре фиктивен рекламен трик за привличане на повече гости в не изключително привлекателната промишлена зона на Шотландия, настояват международни издания.

Благодарение на този невероятен маркетинг локалната хазна печели близо тридесет милиона лири на година. Според Гарет Уилямс, татко на чудовището от Лох Нес е известният романист Дигби Джордж Гарети, който изпълнявал длъжността на рекламен сътрудник през тридесетте години на предишния век.

По това време регионът покрай Инвърнес не бил изключително печеливш за хотелиерите, а заради Световната икономическа рецесия, туристите идвали рядко по тези места. Тогава притежателите на почивните станции потърсили помощ от Гарети, който получил към 150 лири за скалъпването на историята. Публично концепцията за чудовището била изложена за пръв път през 1930 година.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР