Нещо се е случило през последните четири дни, което е

...
Нещо се е случило през последните четири дни, което е
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Нещо се е случило през последните 4 дни, за да има оставка!

Нещо се е случило през последните четири дни, което е довело до оставката на Румен Порожанов. От изказването на премиера стана ясно, че оставката е поискана и призната, а не препоръчана. Това сподели някогашният министър на земеделието Мирослав Найденов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

„ Доста време бяхме дружно с господин Порожанов. Моята персонална оценка по това време е по-скоро позитивна. Оставката му е политическа “, счита той.

„ Има систематичен проблем в Държавна фирма "Земеделие ", призна някогашният аграрни министър. Въпреки това не трябва всички да се поставят под общ знаменател, предизвести той.

„ Трябва да се постави ред, тъй като злоупотребите ще продължат и в идващия програмен интервал по Оперативна програма Развитие на селските райони. Медиите вадят изборно, единствено върха на айсберга. Има хора обаче, които са осъществили положителни планове по тази стратегия и са основали добър бизнес. Нека свадите не ги обезкуражават, тъй като това е добра стратегия, прикани Найденов.

Той обясни, че по нея влиза голям финансов запас в размер на 7,5 милиарда лв..

„ Ние трупаме опит, само че той би трябвало да е в позитивна посока. Трябва да се прави оценка на риска и бенефициентите да подлежат на надзор. Трябва да се работи към рационализация на системата за надзор и да се понижи въздействието на човешкия фактор. Трябва хората да имат чувството за правдивост “, акцентира Мирослав Найденов.

Според него, всичко това е значимо за нас като урок и би трябвало да създадем по този начин, че грешките да не се повтарят. Той не счита, че абсурдът с къщите за посетители ще навредят на страната ни, тъй като ние не сме в челото на страните, злоупотребяващи с еврофондове, пък и има стратегии с доста по-голям финансов запас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР