Нещо позитивно от тази сутрин – преброяването в РИК мина

...
Нещо позитивно от тази сутрин – преброяването в РИК мина
Коментари Харесай

Експерти: Изборите стават скучни


Нещо положително от тази заран – преброяването в РИК мина умерено и цивилизовано – нещо, което считаме, че е един от проблемите на изборния развой. Видяхме и дефекти – недобра организация в някои СИК, ръководители, които не знаеха, че са такива, заменени членове на комисии, такива, които не знаеха, че ще се гласоподава с машини. Това съобщи Калин Славов от „ Прозрачност без граници ” в утринния блок на Българска национална телевизия.

Тихомир Безлов от „ Център за проучване на демокрацията ”, който също се включи в диалога, счита: „ Изборите стават скучни. За страдание това основава отвращение на хората да гласоподават. Започваме да мислим за изборите като безсмислени. Има демографски проблем – ромските квартали, където постоянно има платен избор, в този момент са празни.

Говорейки за корпоративния избор, той счита, че бизнесът гледа на изборите като на инвестиция.

Славов разяснява куриоза с машината за гласоподаване във Варна, която излезе с надпис „ Дневникът е фалшифициран ”: „ Няма коментар от профилирано лице за надписа върху машината. Виждаме обаче по какъв начин немалка част от партиите бягат от обстановката с машинното гласоподаване. С бюлетините е по-лесно да се влияе на вота. ”

Везлов счита, че случаи като този в Хасково, където жена си потегли с разписката от машината, са единични произшествия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР