Нещо невиждано от 51 години насам се случи в първия

...
Нещо невиждано от 51 години насам се случи в първия
Коментари Харесай

В Серия А се случи нещо невиждано от 51 години

Нещо невиждано от 51 години насам се случи в първия кръг от новия сезон в Серия " А ". Нито един от мачовете в кръга не приключи наедно. От десетте срещи пет бяха извоювани от домакините и пет от гостите. За последно сходно нещо се бе случвало през сезон 1971-72, само че разликата е, че тогава италианското състезание е формирано от 16 тима и надлежно се играят 8 мача. Тогава в първия кръг 6 срещи са извоювани от домакините и 2 от гостите.

Това е четвърти сходен случай в историята на Серия " А ". Освен през сезон 1971-72, още два пъти се е случвало да няма тъждество в първия кръг на Калчото. Това става още през 1933-34 и през 1934-35 година.

Първият кръг в Серия " А " бе невероятен и заради още една причина. Никога до момента в историята не се бе случвало и осемте тима, приключили на първите 8 места в крайното класиране през предишния сезон, да завоюват първите си дуели за новата акция. Това обаче към този момент е реалност, откакто Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина и Аталанта записаха победи в своите срещи от кръга.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР