Нещо не беше наред в китайската версия на така очакваната

...
Нещо не беше наред в китайската версия на така очакваната
Коментари Харесай

Автоцензурата в китайски телевизии оряза „Приятели”

Нещо не беше наред в китайската версия на по този начин предстоящата специфична среща на: посетител звездите BTS, и на никое място не се виждаха.
Бдителните почитатели откриха, че звездите са изрязани и на трите китайски канала с права за лъчение. Също беше изчезнало и споменаването на LGBTQ, наред с други неща, заяви Би Би Си.
Вероятно фрагменти със звездите са били изрязани, тъй като се счита, че в предишното са обиждали Китай.
Американският сериал е извънредно известен в Китай и цензурата разстрои почитателите.
" Помощ! Никога ли няма да продължим напред и да се променим? Това просто ще ме накара да се опитам да схвана повече за изрязаните подиуми ", разяснява един човек на платформата за микроблогове Weibo.
Оттогава някои почитатели сами откриват и споделят в обществените мрежи изтритите клипове, до момента в който други популяризират линкове към нецензурирания цялостен епизод, хостван на пиратски уеб сайтове.
„ Приятели ” има доста почитатели в страната, като доста 30-40 годишни китайци се доверяват на шоуто, тъй като то ги среща с американската просвета и ги учи на британски.
Епизодът събра всички шестима основни членове на актьорския състав, с цел да приказват за времето си в обичания сериал, дружно с изявленията с известни персони и почитатели.
Не е ясно дали държавното управление е издало инструкция за цензура или платформите за стрийминг iQiyi, Youku и Tencent Video са го създали сами, с цел да избегнат пропускането на „ политически сензитивно “ наличие.
Много почитатели видяха, че цензурата не беше поредна – по версията на iQiyi беше свършена „ най-вече работа ”, най-малко шест минути по-малко от първичното време на кино лентата от 1 час и 44 минути. Версията на Tencent Video беше отрязала фрагменти от близо пет минути, до момента в който Youku цензурира към четири минути.
Миналата година имаше апели за протест на южнокорейската момчешка група BTS в Китай поради коментар на един от тях, изработен за корейската война.
В тирада водачът на групата RM загатна споделената от Южна Корея „ история на болката “ със Съединени американски щати по време на спора 1950-53 година, в който двете страни се биеха дружно. Изказванията му разгневиха потребителите на китайски обществени мрежи, защото Пекин поддържа Севера във войната.
В неизрязания епизод на „ Приятели “ суперзвездите бяха част от 13-секунден клип, говорейки за любовта им към шоуто, като RМ сподели, че сериалът го е научил „ на нещата за живота и същинското другарство “.
Междувременно на американската певица и композитор Лейди Гага е неразрешено да прави турнета в Китай, след срещата си с Далай Лама през 2016 година
Като сподели поддръжката си за тибетския нравствен лидер, тя разстрои китайските управляващи, които считат, че той е фигура на тибетския фракционизъм.
Редакцията означаваше, че появяването й в специфичния епизод на „ Приятели “ - където тя пее емблематичната ария Smelly Cat със звездата на комедията - няма да бъде забелязана по формалните китайски канали.
 Героинята на Рейчъл в Приятели откраднала рокля на своя колежка от сериала Героинята на Рейчъл в " Приятели " откраднала рокля на своя колежка от сериала
52-годишната актриса, която играе Рейчъл Грийн в американския ситком „ Приятели ” разкри, че е откраднала една от роклите на...
Китайската аудитория също не видя появяването на Джъстин Бийбър в епизода, облечен като Spudnik - костюмът, който Рос един път носеше на празненство за Хелоуин.
На канадската поп звезда е неразрешено да взе участие в Китай поради " неприятно държание ".
През 2014 година той провокира отрицание у Пекин, откакто разгласява фотография, на която е на посещаване в спорния храм Ясукуни в Токио.
Светилището, което уважава падналите воини и отдава респект на наказаните военни нарушители, се преглежда в Китай и Южна Корея като знак на Япония, която не съжалява за имперското си минало.
Но освен другари „ се радват ” на вниманието на ки4тайската цензура. През 2015 година известната китайска телевизионна драма „ Императрицата на Китай “ бе прередактирана, с цел да се отърве от дълбоките деколтета, показани в шоуто - провокирайки огромно количество публично отвращение.

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР