Нещо, което ви е важно го пазите добре. Това, което

...
Нещо, което ви е важно го пазите добре. Това, което
Коментари Харесай

Експерт: Нивото на контрол на Търговския регистър от външни държавни органи е било занижено

Нещо, което ви е значимо го пазите добре. Това, което се е случило с Търговския регистър е, че е имало механически проблем. Това изясни Ясен Танев, специалист по киберсигурност, в ефира на БТВ.

В България има доста положителни експерти, които си правят съзнателно работата, увери той. „ Трябва да се употребява масив с данни, а не обособени дискове, има топъл запас, който би трябвало да се включи автоматизирано в архива. Данните се копират и в аварийно вместилище в София. Това, което не се е случило и това е проблем, е че е имало отчети, че системата може да дефектира и са дадени рекомендации, които не са се изпълнили. Нивото на надзор от външни държавни органи, е било занижено. Контролът би трябвало да е съответен “, акцентира специалистът, написа novini.bg.

„ Ако нямате аварийни копия, от които да възстановите бързо информацията, може да се наложи да се разглобят дисковете. Липсвало е копие, което може да се подмени сега. Това може да се отработи със стрес проби и да се обезпечи аварийно съоръжение “, сподели Танев.

„ Има компании, които имат потенциала да изпълнят тези публични поръчки. Когато става въпрос за обект от национално значение би трябвало активността да е транспарантна, да се даде на самостоятелни и одобрени компании, с доверие в обществото. Трябва да се обърне внимание и на заплатите в ИТ-сектора. Търговският указател би трябвало да има най-малко още две складове на данни. Вярвам в цифровото ръководство на страната и то би трябвало да се развива “, сподели още специалистът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР