Нещо като жълт картон – така кметът Иван Тотев коментира

...
Нещо като жълт картон – така кметът Иван Тотев коментира
Коментари Харесай

Жълт картон за фондация Пловдив 2019

Нещо като жълт картон – по този начин кметът Иван Тотев разяснява единомислещото решение на 45 общински съветници да се отсрочат програмата и бюджетът на фондацията „ Пловдив 2019 ”. Фондацията, която подготва Европейска столица на културата, разполага тази година с близо 13 милиона лв., а на сесията бяха импортирани и плановете, които Пловдив 2019 към този момент е договорила. Слави Георгиев от Патриотичния фронт предложи програмата да бъде отсрочена, а Дани Каназирева от Съюз за Пловдив – бюджетът да се гледа, откакто бъде разискван от всички политически групи в Общинския съвет.

Съветниците бяха подкрепени и от ГЕРБ. Божидар Здравков от ДСБ, който акцентира, че поддържа работата на фондацията, съобщи, че да се подготвяш за културна столица е виновна работа, а не да продаваш семки и фъстъчки, на каквато Едноличен търговец (едноличен търговец) е замязяла фондацията.

Съветниците са недоволни, че в Пловдив 2019 „ има рекордно доста пари, само че няма бистрота за тяхното разходване ”.

Кметът Иван Тотев разяснява, че упреците имат съображение и ще подействат отрезвяващо на фондацията, която другояче прави доста работа.

Нищо ужасно няма, до 2-3 седмици Общинският съвет ще одобри и програмата, и бюджета, разяснява кметът, който е ръководител на Управителния съвет на фондацията.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР