Нещата за Доминик Тийм не изглеждаха никак розови съвсем доскоро,

...
Нещата за Доминик Тийм не изглеждаха никак розови съвсем доскоро,
Коментари Харесай

Близо 2 години по-късно: Тийм отново е на полуфиналите в ATP надпревара!

Нещата за Доминик Тийм не изглеждаха по никакъв начин розови напълно до неотдавна, откакто австриецът играеше доста под опциите си, откогато се завърна назад в ATP Тура и близо три месеца не можеше да завоюва нито един мач. Това беше основната причина тогавашният номер три да си взема известна отмора от шампионатите и направи един по-дълъг подготвителен блок след края на Ролан Гарос.

Този ход имаше неотложен потребен резултат върху игровото положение на Тийм, който през предходната седмица се класира за четвъртфиналите на конкуренцията в Бощад, а през днешния ден направи още по-сериозна крачка в вярната посока, достигайки до първия си полуфинал от две години насам. Бившият първенец от Шлема показва високо равнище на показване и изцяло справедливо преодоля съпротивата на перуанския квалификант Хуан Пабло Варияс - 6:4 6:3. Tака в идващия кръг можем да станем очевидци на суперсблъсък сред Доминик Тийм и Матео Беретини, в случай че италианецът не допусне изненада против Педро Мартинес.

Фаворитът започва вихрено дуела и наказваше всяко едно по-меко отиграване на съперника. Сервисът на квалификанта по никакъв метод не притесняваше австриеца, който поемаше самодейността незабавно след ретура и виждахме редица от марковите му бекхенди по правата. Тези условия помогнаха на Тийм да вземе задатък от 5:2 гейма, само че внезапно последва голям спад в неговото показване и международният номер 115 завоюва цели девет следващи точки и даже имаше опция да изравни геймовете. Тогава последваха три неспасяеми сервиса на Доминик, с чиято помощ той си подсигурява спечелването на сета.

Оттам насетне надмощието на някогашния първенец ставаше все по-осезаемо, до момента в който перуанецът надалеч не беше толкоз постоянен, колкото в края на откриващата част и непрестанно допускаше леки неточности от комфортни позиции. Тийм пък очевидно се забавляваше на корта и опитваше всевъзможни рискови удари, които постоянно намираха очертанията на съперниковото поле. Това разреши на австриеца да поведе още веднъж с 5:2, като и този път имаше известния съмнения от негова страна, единствено че въпреки всичко триумфът отиде точно в сметката на по-реномирания играч.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР