Нещата вървят доста добре, бройката на новозаразени е голяма, но

...
Нещата вървят доста добре, бройката на новозаразени е голяма, но
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Тази седмица трендът на заболеваемостта ще се пречупи

Нещата вървят сносно, броя на новозаразени е огромна, само че стартира да спада. Тази седмица този тренд ще се пречупи. За да излезем от пика обаче би трябвало да се пречупят още два - заетостта на болничните кревати - те още ще порастват. Този на смъртността също би трябвало да се пречупи. Очаква се още 10 дни да се покачва броя на приетите в болница. Това съобщи пред математикът проф. Николай Витанов.

Според него в края на март нещата ще наподобяват по различен метод. " Заболеваемостта се чака да се спаднала доста под 5000 случая дневно и да се преглежда въпроса за анулацията на зеления документ. Смъртността да е много под 1%, заетите кревати пък да са под 300 ", посочи той. И добави, че в случай че няма висока заболеваемост и претовареност на лечебните заведения, няма причина да има локдаун.

По думите му заетостта на Коронавирус леглата е под надзор, а потенциалът е двойно повече от заетостта. " На 9000 регистрирани случая слагайте към 20 000 и ще получите действителното число. 10% от българскoто население се е срещало с Омикрон ", разясни математикът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР