Нещата се докарват до абсурд, защото се друсат основите на

...
Нещата се докарват до абсурд, защото се друсат основите на
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Високата цена на тока ще доведе до пълзяща инфлация, която ще изяде всичко

Нещата се докарват до парадокс, тъй като се друсат основите на фундамента на българската стопанска система. Най-големите енергийни потребители са енергоемките предприятия. Тази оперетно-телевизионна политическа рецесия ще ни се види като детска игра спрямо рецесията с тока. Когато великански предприятия спрат, това е базата, която генерира доходи в страната. Започва да се клати стопанската система. Това съобщи в ефира на NOVA ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев.

"Като освободим хората, страната би трябвало да им заплаща. Парите извират там,където ние подвигаме звук. В генезиса още са заложени проблемите. Трябваше да се свържем с другите страни да сме обособена стопанска система, само че защото по трасето Словакия – Чехия не можем да се свържем през Румъния, само че се свързахме с Гърция, където е най-скъпият ток в света – малшанс, още веднъж ударихме греда ", разяснява Дачев.

"И министъра да се в профил, и министър-председателя да се махне, енергетиката няма да се промени. Но би трябвало всички партии да се обединят, с цел да се създадат огромните промени ", уточни той.

Според Дачев, Бойко Борисов 10 години не е могъл да се оправи с този проблем. "Трябва по-голяма сериозна политическа маса. Тя не може да се събере, тъй като вътре има ползи, които са заключени ", съобщи ръководителят на БТПП.

"Всички търсим да се спасяваме единично. 160-170 гласа би трябвало болшинство в Народното събрание, които да създадат смяната. Ние сме в доста внимателно състояние сложени. Хората ще схванат – като варена жаба. Увеличи ли се токът – всичко се усилва. Водата, брашното, всичко. Ще стане пълзящ растеж нагоре, пълзяща инфлация, която ще изяде всичко ", предвижда Дачев.

"Държавата взима към 40% от това, което сме произвели и се преразпределя. Често се разпределя погрешно. Фондовете се източват, подтиква се сивата стопанска система, която не вкарва пари в бюджета ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР