Нещата са доста сериозни. В момента в Гърция има над

...
Нещата са доста сериозни. В момента в Гърция има над
Коментари Харесай

Гръцки политолог: Сега му е времето за война с Турция

Нещата са много съществени. В момента в Гърция има над милион и 700 хиляди незаконни мигранти. Искам да уточня, че първият вход към Европа не е Гърция, а Турция, защото там първо би трябвало да се издадат документи за бежански статут. А Ердоган употребява бежанците за свои ползи и за водене на войни, това е геополитическа игра. Това съобщи в предаването ''Плюс-минус'' по Нова телевизия политическият анализатор и академични учител Йоаким Каламарис.

,,Финансирането на Ердоган от Европейски Съюз би трябвало да спре. Време е да спрем да гледаме на Турция като на положително или неприятно дете, нужна е дълбока европейска самооценка. Като за начало би трябвало да спрем всички взаимоотношения и спогодби с Република Турция, тъй като това вреди на православието и на европейската общественост. Реджеп Ердоган е този, който носи тероризма в Европа'', показа още той.

Експерт: Единна европейска позиция ще спре дейностите на Ердоган

,,Ердоган твърди, че е похарчил 40 милиарда евро за мигрантите, обаче ми е забавно от кое място ги е намерил в случай, че стопанската система на страната му е на алено. Това са цялостни неистини – той единствено заплашва и изнудва. Според мен е извънредно време да се намесят НАТО, Европейски Съюз, Съединени американски щати, тъй като в този момент му е времето за война против Турция'', отсече Каламарис

,,Този рекет от страна на Реджеп Ердоган е непрекъснат. Той употребява бежанците като оръжие, тъй като знае, че в региона на Идлиб оръжията на руснаците са по-силни и мощни от тези на турците. Турция работи като една проведена незаконна група'', включи се по тематиката и някогашният ни общоприет консул в Одрин Георги Димов.

Проф. Владимир Чуков пред novini.bg: Войната не е единствено на терен, тя е и на медийно и психическо равнище

По думите му през днешния ден в Европа липсват изявени водачи от ранга на Митеран и дьо Гол, които да се опълчват на политиката, водена от Ердоган.

,,Днешна Турция е по този начин самотна и изолирана, както в никакъв случай не е била, даже по времето на Османската империя'', означи Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР