Нещата поеха в неочаквана посока за турнира на Световните боксови

...
Нещата поеха в неочаквана посока за турнира на Световните боксови
Коментари Харесай

Калъм Смит с нов опонент, Юрген Бремер се оттегли

Нещата поеха в непредвидена посока за шампионата на Световните боксови суперсерии (WBSS) в супер-средна категория, откакто стана ясно, че Юрген Бремер (49-3, 35 КО) се отдръпва от полуфиналната среща с Калъм Смит (23-0, 17 КО), защото се бори със заболяване в продължение на последните няколко дни.

Срещата сред Смит и Бремер трябваше да се организира тази събота в "Арена Нюрнберг " в Германия.

Организаторите на шампионата обаче реагираха незабавно и откриха негов заместител в лицето на холандеца Ники Холцкен (13-0, 10 КО). Холцкен е допустима опция, защото той по този начин или другояче щеше да се бие в една от подгряващите срещи за вечерта, което значи, че ще бъде квалифициран за срещата със Смит.

Холцкен е почитан кикбоксьор, който през 2013-а година реши да премине в света на бокса. Той е някогашен първенец в полусредна категория на кикбоксовата организация "Glory ", повторен европейски първенец по муай-тай и първенец на К-1 MAX Скандинавия за 2006-а година.

Почти всички боксови срещи на Холцкен са се провеждали в Холандия. Той в никакъв случай не е срещал някого на равнището на Смит, само че е по-добър вид за заместител на Бремер от Дмитри Чудинов, който загуби последната си среща посредством съдийско решение от 45-годишния Лоленга Мол.

За да стигне до полуфиналите, Смит надви посредством съдийско решение - 116-112, 117-110, 117-111 - над шведа Ерик Скоглунд през октомври предходната година в "Еко Арена " в Ливърпул, Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР