„Нещата доста загрубяха. Наскоро руският външен министър каза, че отношения

...
„Нещата доста загрубяха. Наскоро руският външен министър каза, че отношения
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Страните от бившия Източен блок са мишена на засилващото се руско влияние

„ Нещата много загрубяха. Наскоро съветският външен министър сподели, че връзки Русия-ЕС към този момент няма. Той сподели, че към този момент имат връзки Русия- обособени европейски страни, които се интересуват от националните си ползи. Това е философията на Русия в момента”.

Това разяснява в предаването „ Неделята на NOVA” някогашният външен министър Надежда Нейнски.

„ Тук идва огромният въпрос – дали Европейски Съюз ще очертае „ алената линия” за Русия”.

Според нея сега най-уязвими са страните от някогашния Източен блок. „ В момента те са цел на засилващото се съветско влияние”, разяснява Нейнски.

И даде образец с времето, по което тя е външен министър. „ Бях министър в държавно управление, шантажирано във връзка с своите геополитически цели, приказвам за НАТО, с концепцията, че ще им се спре газът”, изясни Нейнски.

Относно гоненето на съветски дипломати от европейски страни, Нейнски напомни, че и държавното управление, в което тя е била министър, е прибягвало до същите ограничения.

„ Тогава България не беше член на НАТО и Европейски Съюз и за нас беше доста мъчно да вземем тези решения. В момента е извънредно значимо България през партньорските служби да разбере каква е цялата истина”, разяснява Нейнски.

Тя разяснява още, че България би трябвало да бъде постоянна, авторитетна и образец за Западните Балкани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР