Нещастен случай на прострелян с арбалет мъж в Сливенско подсети

...
Нещастен случай на прострелян с арбалет мъж в Сливенско подсети
Коментари Харесай

Проверка на Lupa.bg: Единственото убийство с арбалет в България остана неразкрито

Нещастен случай на прострелян с арбалет мъж в Сливенско подсети полицията за ликвидиране със същото оръжие в столицата през 2007 година, което и до ден сегашен остава неразкрито, сподели инспекция на медията ни. 

Четиридесет и една годишният Али Мохамед Тахер, който бе прострелян на 11 септември в 9.30 ч. в магазин за арабски сувенири на ул. " Цар Симеон " умира в Пирогов минути след стрелбата.

Мъжът бе прострелян в региона на корема. Очевидци описват, че стрелецът минал пешком по ул. " Цар Борис Първи " като се приготвил за стрелбата, минути по-късно се върнал назад пешком. Пак съгласно очевидци, стрелецът е бил мургав мъж с растеж към 160-170 см.

Простреляният Али Тахер е иракчанин и е бил продавач в магазина, благосъстоятелност на Хасан Шехо. Работещи в региона настояват, че мъжът работи в този магазин от 4-5 години. Едва два часа след случая, полицията е отделила региона на закононарушението.

Описанието на килъра е публикувано по столичните районни ръководства и се ревизира дали дава отговор на някой от познайниците на полицията. To е направено по показанията на десетките очевидци, видели килъра да върви с оръжието по улиците.  Въпреки това  той остава неразкрит и до ден сегашен. 

Lupa.bg научи още, че проверяващите разполагали и със запис от охранителна камера, на която е сниман стрелецът.



За разлика от други страни, у нас ловът с лъковете и арбалетите е неразрешен и те могат да бъдат употребявани единствено за спортни цели, т.е. за пукотевица по цели. Криминалисти прецизират, че преимуществото им при ликвидиране е това, че стрелата не може да бъде проследена до несъмнено оръжие.

Различни са и върховете, които могат да бъдат употребявани. В случая с Али Мохамед Тахер, става дума за ловджийски накрайник. Той е с доста изострен връх и три остри като бръснарски ножчета пера.

Убитият иракчанин не е имал късмет да оцелее, защото е прострелян от два-три метра.

До ден сегашен си остава главната версия за ликвидиране, обвързвано с неизплатени задължения за превеждане на мигранти. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР