Несериозно е Йоан Матев да бъде осъден за убийството на

...
Несериозно е Йоан Матев да бъде осъден за убийството на
Коментари Харесай

Адвокат Найденов: Несериозно е Йоан Матев да бъде осъден само заради показанията на брат си

Несериозно е Йоан Матев да бъде наказан за убийството на Геогри Игнатов в Борисовата градина единствено поради показанията на брат си. Това съобщи в юрист Иво Найденов.
Още по тематиката
" Множеството косвени доказателства могат доведат до крайния извод, стига да са поредни и да са подкрепени с материални доказателства. Тук няма нищо по оръдието, което да свързва Йоан Матев. Ако приказваме единствено за брат му, е извънредно несериозно ", безапелационен беше юрист Иво Найденов и добави, че " психолозите не би трябвало да се вършат на детективи ".

По думите му не е потвърдено на 100%, че ножът е оръжието.

" Не познавам делото и не е хубаво да се разяснява дело, което не се познава, познавам го единствено от медиите. Не съм участвал на съвещание. Интересното е, че правосъдният състав не е споделил една от тезите. Йоан Матев е изказал съжалението си, доколкото разбирам, че едно младо момче си е отишло от този свят, само че това няма никакво значение. По това дело е видно, че и правосъдните заседатели не са статисти и са изказали своето мнение. И те са приели, че въз основата на тези доказателства не могат да се подпишат под неоправдателната присъда ", акцентира юристът.

Журналистът Иво Никодимов, който следи делото от неговото начало, разяснява, че има пропуски в началния стадий на следствието.

" Големият въпрос на това следствие е за какво 2 години по-късно намират този нож в шахта, която е на 30 метра от мястото на убийството, а не се намира на първия или втория оглед. Стратегията на отбраната беше извънредно сполучлива, Матев даде персонални пояснения, отхвърли да дава отговор на въпроси ", добави Никодимов.

Според него няма предстоящи и непредвидени решения, всичко се развива в границите на правосъдното разследване, доказателствата против Йоан са били косвени.

" Има непълноти в самото следствие, беше изгубено време, оръжието на закононарушението беше открито доста късно и биологичните следи, които се бяха намерили, не дадоха стремежи в експертизите резултат. Целият правосъден състав приема, че е потвърдено, че Йоан Матев по време на убийството е бил в региона на закононарушението. Колкото и да е противоречиво, че той се вижда на охранителната камера, те одобряват, че това е той. Има заключения, че приказвал по телефона ", съобщи Никодимов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР