Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на разговора

...
Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на разговора
Коментари Харесай

Цветанов: Може би Радев е не президентът на България, а служител на някой друг

" Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх, съобщи в " Панорама " на Българска национална телевизия нощес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Коментарът му бе във връзка това, че в четвъртък прессекретариатът на президентството разгласи в отговор на въпрос на " Дневник ", че диалозите на президента с съветския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма.

Цветанов попита дали се помнят интервютата, които някогашният началник на Руския институт за стратегически проучвания военачалник Решетников давал и уточни, че " може би Радев е не президентът на България, а чиновник на някой различен ". Според Цветанов, предходният президент (б.р. - Росен Плевнелиев) не би позволил да има сходен диалог и по този метод да бъде унизена страната.

На въпрос каква прогноза има за взаимоотношенията в обединението " Обединени патриоти " Цветанов изрази мнение, че водачите на трите партии в нея ще могат да намерят пресечна точка и това ще даде опция на ръководещите да изпълнят предизборните си поръчки, да изведат България над всичко, загърбвайки междуличностните връзки.

Цветанов добави, че ГЕРБ постоянно е с протегната ръка към всички останали, даже и към опозицията, когато нейните рецензии са градивни, тъй като нямало по какъв начин да се прави политика на ненавист и разделяне. Той съобщи също, че ръководещите се стремят да вземат решение значимите въпроси и даде образец с тематиките, които се разискват в границите на българското европредседателство. Съобщи също по този начин, че след седмица идва шефът на Европол като страните от Европейски Съюз ще се опитат да одобряват разпоредбите за европейски парламентарен надзор.

По тематиката за продажбата на ЧЕЗ Цветанов съобщи: " Видя се в действителност, че няма тематика, която да тормози българските жители. Има и законодателство, което може да бъде приложено и което ще подсигурява и ще отбрани националните ни ползи. Никой не сподели обаче какви са опциите за лишаване на лицензията, тъй като Законът за енергетиката регламентира доста ясно какви са функционалностите и компетентността на КЕВР. В идните седмици ще се проучва и ще се види каква е опцията и страната да се включи в присъединяване в договорката за ЧЕЗ, само че към момента такова политическо решение няма. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР