Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на разговора

...
Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на разговора
Коментари Харесай

Може би Радев е не президент на България, а нечий служител, смята Цветанов

Несериозно е да се твърди, че няма стенограма на диалога сред президента Румен Радев и съветския патриарх. Това разяснява в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ и водач на парламентарната група на партията.

В четвъртъкпрессекретариатът на президентството разгласи, че диалозите на президента с съветския патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма. Изявлението бе в отговор на въпрос на " Дневник " дали ще бъде разкрита стенограмата, както желаеха депутати от ГЕРБ.

Цветанов попита дали се помнят интервютата, които някогашният началник на Руския институт за стратегически проучвания военачалник Решетников давал и уточни, че " може би Радев е не президентът на България, а чиновник на някой различен ". Посочи, че предходният президент не би позволил да има сходен диалог и по този метод да бъде унизена страната.

На въпрос каква прогноза има за взаимоотношенията в обединението " Обединени патриоти " Цветанов изрази мнение, че водачите на трите партии в нея ще могат да намерят пресечна точка и това ще даде опция на ръководещите да изпълнят предизборните си поръчки, да изведат България над всичко, загърбвайки междуличностните връзки.

За ГЕРБ изясни, че партията постоянно била с протегната ръка към всички останали, даже и към опозицията, когато нейните рецензии са градивни, тъй като нямало по какъв начин да се прави политика на ненавист и разделяне.

На няколко пъти уточни, че ръководещите се стремят да вземат решение значимите въпроси като даде образец с тематиките, които се разискват в границите на българското европредседателство. Съобщи, че след седмица идва шефът на Европол като страните от Европейски Съюз ще се опитат да одобряват разпоредбите за европейски парламентарен надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР