Несериозно е да се смята, че около позицията на няколко

...
Несериозно е да се смята, че около позицията на няколко
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Каквото и обединение да започне в българската десница, то ще катастрофира като Реформаторския блок

" Несериозно е да се счита, че към позицията на няколко партии във връзка с едно държавно управление или един индивид, какъвто е ГЕРБ в границите на това държавно управление, може да се построи трайно обединяване, което да даде убеденост на българския десен гласоподавател, че ще бъде представляван в  един идващ парламент. Така беше основан и Реформаторския блок ". Това сподели в изявление за предаването „ Преди всички “ политологът и ръководител на „ Синьо единение “ Христо Панчугов.

" За следващ път, без да се регистрират грешките,  каквото и обединяване да стартира в българската десница, то ще катастрофира като Реформаторския блок. Изборите, които минаха, ясно демонстрираха недоверието, което българските десни гласоподаватели изпитват към сходен вид обединявания. Нито формата на Радан Кънев, нито Реформаторският блок съумяха да прескочат бариерата за влизане в Народното събрание точно затова – те не дадоха отговор на въпрос какво ги събира и какво ги разделя като политически цели и визия ", съобщи политологът.

Според него българското общество не е двуполюсно и не може да бъде разграничено сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Основният проблем обаче е, че българските жители не виждат опция на това, което се случва в българската политика: " Абдикирайки от воденото на логичен политически диалог за обединяване към правила и към смяна на българския политически развой, в действителност се обслужват ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Те остават непредизвикани на това поле и се пробват да наложат този двуполюсен фешън като някаква форма на непоклатимост, без значение какъв брой нездравословно би било това за българския политически развой и полезности, към които България е избрала да се причисли ".

Според Панчугов, президентът Румен Радев не би взел решение за политически план и присъединяване на парламентарни избори: " Съмнявам се, че такова нещо ще се случи. Силно се колебая, че той независимо ще вземе такова решение. "  

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР