Несериозно е да се мисли, че Русия е изпратила агенти

...
Несериозно е да се мисли, че Русия е изпратила агенти
Коментари Харесай

Русия да прати агенти, за да отровят Гебрев, е несериозно според ген. Чобанов

Несериозно е да се мисли, че Русия е изпратила сътрудници в България, с цел да отровят предприемача Емилиян Гебрев. Такава теза изрече някогашният шеф на Национална работа " Сигурност " военачалник Иван Чобанов.

" Кокошкарска е цялата история, не стои съществено ... Убеден съм, че службите работят и по версии източникът да е в България. От тук би трябвало да се търсят нещата, не толкоз външна интервенция. Всеки случай, колкото и да е незначителен - в случай че има метод да се разиграе в огромната политика, той се разиграва. Както е в тази ситуация - всеки го разиграва за неговите цели и ползи и според от това кой му заплаща ", безапелационен беше Чобанов.

Според него е явно, че сега се разиграва офанзива против Русия и се цели да се извадят колкото се може повече причини за съветско вмешателство.

Иначе всичко, по думите му, тръгнало от английски уебсайт за проверяваща публицистика, след което информацията била публикувана и в други медии. Това било цяла акция, в която след това се присъединила и страна - България.

" Не инцидентно този случай съответства с обвиняванията за хибридни атак и, за вмешателство в избори и ред други неща ", добави Чобанов.
 Всички версии за отравянето на Гебрев са вероятни за Министерство на вътрешните работи
Всички версии за отравянето на Гебрев са вероятни за Министерство на вътрешните работи

Образувано е произвеждане за опит за ликвидиране против незнаен причинител

На въпрос дали има подобие сред случая " Скрипал " и този с Гебрев генералът съобщи: " Сходство има в политическото говорене и в пропагандния смисъл. Сходството, което излиза на повърхността като събитие, е, че като опорни точки се повтаря Скрипал, Гебрев, съветски служби, токсини и така нататък Това остава и в всеобщото схващане и това е задачата - да се приказва, да се приказва, а каква е истината - надали ще излезе в миналото ".

Според Чобанов на този стадий българските служби са си свършили работата , само че не постоянно това в оперативната действия можело да излезе всичко по даден случай.
По думите на специалиста българските служби имат ресурса да противодействат, в случай че има нещо съответно.
 Бойко Ноев уверен, че управляващите прикриват отравянето на Гебрев
Бойко Ноев уверен, че управляващите прикриват отравянето на Гебрев

По думите му Гебрев не е токсичен в ресторант, а там е примрял
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР