Несебърският районен съд остави в ареста 27-годишния англичанин Дани Кнот,

...
Несебърският районен съд остави в ареста 27-годишния англичанин Дани Кнот,
Коментари Харесай

Англичанинът, пребил инвалид в Слънчев бряг, няма спомен колко е пил

Несебърският областен съд остави в ареста 27-годишния англичанин Дани Кнот, упрекнат в побой на неработоспособен в хотел в Слънчев бряг и проявени хулигански дейности.

Според съда на този стадий имало задоволително доказателства, че британецът е направил закононарушенията, в които е упрекнат, както и, че има заплаха да се укрие, в случай че бъде пуснат на независимост.

Около половин час след среднощ против четвъртък Дани Джеймс Кнот (роден 1991 година във Великобритания) се прибира в стаята си на 5-я етаж, като преди този момент е вдигнал немислим скандал във фоайето на хотела. Наложило се да бъде извикана майка му, която се вижда във видеото, с цел да го убеди да се прибере в стаята си.

Във видеозапис се вижда по какъв начин тя го държи на разположение в коридора, където ненадейно с бастунче в ръка, се появява беззащитният неработоспособен. Без никаква причина Дани Джеймс нанася поредност от удари на 68-годишния човек, поваляйки го и на пода.

Жертвата е обезобразена - черепът му е строшен на две места, лицето му е също било цялото в кръв. На финала освирепелият юноша изоставя индивида на пода и се заключва в стаята си.

В претекстовете си арбитър Мария Берберова-Георгиева акцентира, че при разпита на майката на Дани тя е споделила, че обичали да идват със сина си в България, с цел да използват повече алкохол, който в родината им бил прекомерно безценен.

Жената обяснила, че в Англия и двамата работели доста и идвали в България, с цел да съчетаят почивката с използването на доста по-евтин алкохол.

" Дори самият няма спомен какво количество алкохол е изпил. Помни единствено, че е пил " Бейлис ” и много бира, най-после е поискал да пие уиски, само че като количество няма спомен. Той самият твърди пред мен, че е изгубил спомен и няма пояснение за какво се е стигнало до такава степен, за първи път му се е случвало, до момента в никакъв случай не е бил по този начин нападателен. В последна сметка налице са тези неприятни действия ”, съобщи бранителят на Дани Кнот - юрист Веселин Анестиев, представен от Бургас Инфо.

По думите на юриста младият мъж се изивинил на потърпевшия посредством досъдебното призводство, заради обстоятелството, че не е имал опция да се извини персонално, тъй като е бил арестуван от полицията и е нямал директен контакт с потърпевшия.

" Спомените му се простират, че с майка си са посетили питейно заведение, по-късно са се прибрали с такси в хотела и по-късно пред мен твърди, че има откъслечни мемоари от побоя ”, сподели още юристът.

В залата стана ясно, че прескачайки тераси от петия до първи етаж на хотел в опит да избяга от полицията, Дани е счупил витрина на стая за посетители на първия етаж и се скрил в нея, само че след минути е бил арестуван.

Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза, за която е нужно персоналното присъединяване на обвинения, по тази причина мярката задържане под стража ще обезпечи бързо и обективно привършване на следствието, сподели още арбитър Георгиева.

Защитата пък разгласи, че ще апелира решението.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР