Несебърският наркобос Димитър Желязков - Очите ходел на вечеря с

...
Несебърският наркобос Димитър Желязков - Очите ходел на вечеря с
Коментари Харесай

Митьо Очите направи странни разкрития за себе си и за фаталната престрелка в заведението 4YOU

Несебърският наркобос Димитър Желязков - Очите ходел на вечеря с бронежилетка и къси гащи. Това изясни самият той пред спецсъда, където даде показания за стрелбата против него на 8 юни 2016 година в заведението 4YOU в курорта Слънчев бряг.

При покушението Желязков беше в тежко положение и единственото, което го избави от сигурна гибел бе точно обстоятелството, че по време на стрелбата е бил с бронежилетката. Предпазното средство обаче бе употребявано от бранителите на стрелците като пояснение, че Очите е отишъл да рекетира конкурентна група и по тази причина е бил квалифициран за престрелка.

Пред съда Желязков изясни, че облечен с бронижилетка и къси гащета, дружно с още 5-6 момчета от офиса на компания „ Аркус “ отишли към заведението 4YOU, с цел да хапнат.

Очите даде показания против главния си душманин Божидар Кузманов – Божо Кравата и групата му, които са упрекнати за стрелбата против него.

Напрежението в правосъдната зала бе голямо, а само наличието на дузина въоръжени правосъдни охранители предотврати действителен конфликт сред Очите и Кравата. Двамата непрекъснато си разменяха цветисти реплики, само че арбитър Стоян Тонев не посмя да ги санкции, а всякога ги им отправяше „ последно предизвестие “. Несебърлията изясни, че бил в компанията на убития при престрелката Александър Алексиев – Сашо Водолаза, който му носил чантичка вид „ диагоналка “ с документи и пари.

„ Аз не носех оръжие. Нямах револвер, нито нож. Държах в дясната си ръка пура “, изясни Очите. Той отхвърли да е ходил да рекетира Кравата. Обясни, че имал среща с Христо Широков – Ицо Широката и още един човек, който държал студиа за татуировки - Костадин Толев – Динко. Трябвало да се схванат да не ги закачат и да си работят умерено през туристическия сезон. Последваха въпроси от юристите за така наречен паркомясто и дали щерка му държи компания за таксита и имали ли са разногласия с шефа на заведението поради стоянка на таксита начело. „ Това са естествени неща в Слънчев бряг. Не е нещо съществено. Моля ви, не съм пристигнал тук да ме питат глупави неща. Ако имате нещо значително да ме питате, в случай че не да си вървя “, отвърна Очите, след което бе освободен от правосъдната зала.

По делото следва показания да дадат още над 100 очевидци, с ред които и шведът Себастиян Новени. Според обвиняването Очите и хората му желали от бандата на Кравата да си заплащат за защита, само че те им отказали. Несебърлията и приятелите му измежду които убитият Александър Алексиев – Сашо Водолаза и тежко раненият Николай Маринов – Кольо Магарето, отишли в ресторанта, с цел да се схванат с Кравата. Тогава е открита пукотевица по тях. Подсъдими са Кузманов като водач на проведена незаконна група с членове Иван Терзийски, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев, Радослав Димитров, Георги Иванчев, Тодор Славов и Марчо Марков – Сървайвъра.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР