Несебърския Ал Капоне Митьо Очите се кипри с костюм в

...
Несебърския Ал Капоне Митьо Очите се кипри с костюм в
Коментари Харесай

Митьо Очите се кипри в затвора

Несебърския Ал Капоне Митьо Очите се кипри с костюм в турски затвор, научи HotArena.

Престъпникът, който бе хванат в Турция, сега търка наровете в пандиза „ Малтепе ”, където бе изпратен, до момента в който се реши по кое време да бъде екстрадиран за България.

Но даже и в пандиза Димитър Желязков, както е същинското име на подземния необут, се радва на известни привилегии. Негови другари още при първото му посещаване в зандана го доставят с блузи, пуловери, панталони, два сака за облекла, чорапи и долни дрехи по четири чифта, написа „ България през днешния ден ”.

И всички те са маркови, най-често от марката на обичания му дизайнер „ Филип Плейн ”.

Според турското законодателство пандизчиите имат право да носят и костюм с вратовръзка, с цел да наподобяват представителни пред съдията. А за студеното време, на Желязков му е предоставено да носи зимна шапка и шал, в които да се стопли, до момента в който е на разходка в двора.

По закон до 60 дни след ареста Желязков би трябвало да бъде екстрадиран в България, където да дава отговор на обвиняванията в рекет, водене на незаконна тайфа, разпространяване на опиати и палежи. Засега обаче не е ясно дали този период няма да се удължи.

Говорителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че процесът е задействан, а всички нужни документи са изпратени в Турция.

„ Ние не можем да сложим периоди на непозната правна система, по тази причина ще оставим турската страна да си извърши процедурата. Законният период е 60 дни, само че дали това произвеждане ще се развие в този интервал, по-кратък или дълъг, не знам ”, сподели още тя.

Митьо Очите бе хванат на 3 август в турски ресторант. Местни служители на реда засичат колата му пред първокласен хотел и след къса информация откриват, че това е търсеният с европейска интернационална заповед нарушител.

Те го причакват пред заведението и го задържат на място с алената бюлетина. След което той незабавно е отведен в пандиза, където към момента се взема решение ориста му.

Интересно е, че дружно с него са още 7 души, които незабавно са екстрадирани в България. Сред тях две атрактивни дами, ексдепутатът от Движение за права и свободи Несрин Узун и общинарят Бенчо Бенчев.

Последният се снабди с 2 обвинявания за укриването на очите в Турция и притежанието на противозаконни муниции.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР