Несъзнателните избори, които правим, когато трябва да предпочетем или отхвърлим

...
Несъзнателните избори, които правим, когато трябва да предпочетем или отхвърлим
Коментари Харесай

Хората действат по математически закони

Несъзнателните избори, които вършим, когато би трябвало да предпочетем или отхвърлим нещо, следват строго избрани схеми. А те може да се изразят с математически модели.

Това откриха учените от многопрофилната болница в щата Масачузетс в границите на огромно изследване измежду десетки здрави доброволци. Тези схеми дават отговор учудващо навръх строгите научни критерии, които се употребяват при определянето на това дали обещано събитие може да се дефинира като теоретичен закон. Начинът на всеки човек да избира това, което харесва или не, пък се оказал толкоз характерен, че можело да се употребява за идентифицирането му като пръстов отпечатък. Авторите на изследването нарекли този феномен „ относителна доктрина на желанията ”. Те считат, че откритията им потвърждават по-стари хипотези за човешкото държание въз основа на удоволствието и отвращението, да вземем за пример концепцията, че полезността на нещо се покачва с намаляването на наличността му в околната среда.

Неочакваните математически характерности на мозъка ни могат да оказват помощ за проучването му, както и за откриването и лекуването на психиатрични болести.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР