Несъстоятелно е да се твърди, че не са запознати с

...
Несъстоятелно е да се твърди, че не са запознати с
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: За доклада на ДАНС са знаели всички - спекулират

Несъстоятелно е да се твърди, че не са осведомени с отчета на ДАНС , да вземем за пример президента или министъра на стопанската система. В това бе безапелационна някогашният външен министър и дипломат на България в Турция Надежда Нейнски в студиото на Нова телевизия. Според Нейнски и те, и депутатите спекулират невъзможността да бъде разкрита информация и със закритите съвещания на Народното събрание .

Тя акцентира, че шефът на ДАНС се назначава от президента , а в Съвета по сигурността към Министерски съвет вземат участие представители на разнообразни институции, в това число представител и на МИ, и на президента. " Щом е имало Съвет по сигурността към Министерски съвет, значи всички са осведомени ", отсече Надежда Нейнски.

Несъстоятелна е и тезата, че е знаел единствено един човек и че решението е взето от един човек. Нотата или нотите не може да се случат без знанието на министъра, а министър Генчовска също е участвала на съвещанието . Това кой е подписал тъкмо новата е нечиста сделка сред същината и процедурата. Също по този начин няма никакво значение дали държавното управление е постоянно или не, както и дали е в оставка . Приказки в тази посока разколебават доверието в една от най-важните институции в страната, а точно Държавната организация по национална сигурност, предизвести Надежда Нейнски. " Със сигурност в отчета на ДАНС се дава съответна информация и не е съществено да се счита, че службите са хвърлили един лист хартия - не би трябвало да се вършат такива тълкования, това подрива доверието в една от най-ключовите институции в страната. "

Надежда Нейнски напомни и че през 2001 година след подобен отчет са оповестени за личност " нон грата " трима съветски дипломати поради интервенция във вътрешнополитическите работи на страната ни - опит за основаване на националистическа партия за присъединяване в изборите .

Няма такова нещо като обвързване да се аргументира пред съветското посолство и дипломат изгонването на дипломати , а и на механически личен състав, изясни още Надежда Нейнски. Правителството не е задължена да аргументира ограниченията, има случаи и в които дадена страна афишира " личност нон грата " за посланик, който даже не е дошъл още в страната, а единствено е оповестена номинацията му.

На въпрос какво ще направи Русия, Надежда Нейнски не счита, че ще разгласи война, само че може да изгони посланика ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР