Несъстоялият се преди седмица мач между Ювентус и Наполи породи

...
Несъстоялият се преди седмица мач между Ювентус и Наполи породи
Коментари Харесай

Юве трябва да са благодарни, че Роналдо не се зарази, твърдят в Неапол

Несъстоялият се преди седмица мач сред Ювентус и Наполи породи доста отрицателни реакции, само че имаше и хора, които поздравиха неаполитанците, че не пътуваха за дуела в Торино. Тимът на Дженаро Гатузо си остана у дома, откакто двама футболисти дадоха позитивни проби за ковид и локалните здравни управляващи предложиха да не се пътува.

Областният шеф на Кампания - районът, част от който е Неапол, похвали клуба.

„ Никой не ни благодари, че поради нас Кристиано Роналдо не се болести. Само си представете, в случай че тимът на Наполи беше отпътувал за мача с няколко заболели, какъвто беше казусът с Дженоа по-рано. Ако седмица по-късно Кристиано се окажеше болен, това щеше да е на първите страници даже на „ Ню Йорк Таймс”, съобщи Винченцо Де Лука, който регионалният шеф на Кампания - районът, част от който е Неапол, в послание във „ Facebook”.

Седмица преди дербито Юве - Наполи се изигра срещата Наполи - Дженоа. Преди нейното начало двама футболисти на гостите бяха изолирани поради COVID-19, само че останалите им сътрудници излязоха на терена. Там те играха доста едва и изгубиха тежко с 0:6.

Няколко дно по-късно се оказа, че болестта е плъзнала и измежду тях, вследствие на което общият брой на заболели в Дженоа надвиши 20. По тази причина от Наполи взеха решение да не пътуват за Торино и в този момент рискуват да им бъдат отнети точки поради това си решение.

Governor Vincenzo De Luca: "Nobody thanked us for not infecting Cristiano. Imagine if Napoli had traveled with several positive cases among the squad like Genoa did & then Ronaldo tested positive for Covid-19, we’d have made the front page of the New York Times.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР