Несъобразена скорост с пътните условия е най-вероятната причина за катастрофата,

...
Несъобразена скорост с пътните условия е най-вероятната причина за катастрофата,
Коментари Харесай

Шофьор: Вадихме пътниците през прозорците! Автобусът караше бързо, щеше да повлече и други

Несъобразена скорост с пътните условия е най-вероятната причина за злополуката, станала през вчерашния ден по обед на пътя Русе – Бяла. Автобус с гръцки туристи излезе от пътя на завой в сектора сред Волово и Борово, откакто се удари странично с турски камион. Пострадаха 10 души, като една жена е в тежко положение.
Един от първите, които са се притекли на помощ, е Акън – сътрудник на водача на турския камион. Той описа, че пътят е бил влажен, а рейсът е карал бързо. „ Автобусът се движеше с висока скорост и пред мен имаше два-три тира, рейсът щеше да ме повлече и мен. Колегата ми се обади, че е аварирал, блъснал се е с рейс, и аз пристигнах на мястото. Пътниците излизаха през счупените стъкла на рейса и аз помагах да може да изоставен по-бързо “, описа лидерът, съобщи Русе Медиа.
На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Общо 10 души са откарани в болничното заведение, като те са на възраст сред 18 и 63 години. В рейса е имало и деца, само че те не са потърпевши. В незабавното поделение на Университетска болница „ Канев “ болничното заведение са осем гърци и двамата румънци, един от които е водачът на рейса. В тежко положение е 62-годишна жена, която е оперирана в неврохирургия. Останалите са получили разнообразни контузии и порезни рани, като са прегледани и освободени.
В рейса са пътували 50 гръцки туристи. Тези, които не са потърпевши, изчакваха на бензиностанция да пристигна друго транспортно средство, с цел да продължат пътя си. Оказва се, че това е втората им злополука по време на пътуването от Гърция до Румъния и назад – едната е била в Румъния, а другата на пътя Русе – Бяла. „ Не знам какво се обърка, беше основен път, една лента, насрещно придвижване. Щастливи сме, че сме добре, надяваме се същото за нашите хора в болничното заведение. Чакаме да ни извозят до София и оттова да ни закарат до Гърция. Първо чакаме хората от болничното заведение, полицията да ги разпита, да си вземем багажа и да продължим до София. Беше необикновен стрес, не осъзнаваш какво става, само че сме щастливи, че сме ок “, сподели през вчерашния ден гръцкият екскурзиант Панайотис Грапсас.
Причините за случая занапред ще се обясняват. Пробите на двамата водачи за алкохол и опиати са негативни.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР