Несъмнено всеки 15 септември е най-вълнуващ за първолаците. Всичко тук

...
Несъмнено всеки 15 септември е най-вълнуващ за първолаците. Всичко тук
Коментари Харесай

Първи трепети: Буквар, морков и пита с мед за първолаците на 15 септември

Несъмнено всеки 15 септември е най-вълнуващ за първолаците. Всичко тук е за първи път – прекрачване на учебния предел, стъпване в класната стая и първи нови другари...

А стаите за първолаци от дълго време не са това, което бяха. Черната дъска е сменена с бяла такава, на която не се написа с тебешир, а с маркер. Настоящите първолаци към този момент няма по какъв начин да усетят що е то миризма на тебеширени пръсти...



Те ще се радват на някои нови придобивки, които техните родители не са имали в класните си стаи преди години. 



УНКК

Една такава е съвременен диспенсър за вода. С това могат да се похвалят всички първи класове в елитния Национален образователен комплекс по просвета или по-познат за всички като Италианския колеж в Горна баня.



Освен това, там всеки един от първолаците има и кутия със своето име и клас, в която да оставя образователните си такъми, като не постоянно ще носи всичко вкъщи, с цел да не тежи прекомерно доста раницата. 



А още преди да видят всичко това първолаците там бяха посрещнати от изрисувани порти с разнообразни анимационни герои, измежду които Мини и Мики Маус и други облици от приказки и филмчета.



Вратите на класните стаи придават въодушевление



Учениците в Италианския колеж се отличават и с това, че носят униформи с емблемата на НУКК.

Момичета са с бели блузки и карирани полички и елечета, а момчетата с тъмносин костюм или панталон с бяла риза и карирано елече. 

В друго столично учебно заведение, в регион " Овча Купел ", първокласниците получиха с изключение на наложителния буквар, тетрадки и пособия, също по този начин и брошура за началото на новата образователна година, а за петокласниците имаше комплекти. 



Тази образователна година в регион " Овча Купел " учебния предел прекрачиха общо 454 първокласника, като приблизително в учебните заведения в този регион има по 4 паралелки с възпитаници, които в този момент са в първи клас.



Те бяха посрещнати с цветни класни стаи с доста балони и пита с мед. 



На доста места в учебните заведения класните ръководители на първолаци се бяха подготвили и на чина бяха сложили дребни изненади за всеки един първолак. Децата се зарадваха главно на лакомства, които седяха до буквара.



През тази образователна година има и начални учители, за които това също е ново чувство. Да водят първолаци не е е лесна задача, само че пък е забавна и най-много виновна.

Един подобен учител бе подготвил за учениците си ролева игра с влакче и буквички, като помоли всяко едно дете да остави своята писмен знак в един от вагоните на хартиеното влакче пред дъската.



Старанието му се простираше до там, че даже имаше лист с написан проект кое след кое следва по време на първата му среща с неговите възпитаници в първи клас. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР