Несъмнено манастирът Сан Маркос е една от най-характерните сгради не

...
Несъмнено манастирът Сан Маркос е една от най-характерните сгради не
Коментари Харесай

Концентрационният лагер, в който можем да нощуваме

Несъмнено манастирът Сан Маркос е една от най-характерните здания освен за град Леон , само че и от испанския Ренесанс . Именно през 1829 година британският публицист Едуард Кук написа за него: " Не може да има хубост, сравнима с арабеските украси по фасадата на този манастир. " Това е и първият дом на кръстоносците от Орденът на Сантяго (католически боен медал, основан през 1160 година в Кастилия, чийто настойник е националният настойник на испанците Свети деятел Яков).
 Вал д'Аран, долината на Аран, Пиренеи и един район с забавна история, география, език и просвета
Испанският град, загубен във Франция

Един район с забавна история, география, език и просвета

Реконструкцията и разширението на манастира стартира през 1515 година По това време той към този момент се употребява като общежитие за поклонници, учредено от инфанта Доня Санча - доста набожна жена от Леон. С годините се трансформира в нещо като хотел за поклонниците на Камино де Сантяго и седалище на военния медал на свещениците на Сантяго.

Освен това обаче той е бил армейска казарма, конюшня и даже концентрационен лагер - и то един от най-суровите в цяла Испания. По време на Гражданската война (1936-1939 г.) военачалник Франсиско Франко основава над 300 концентрационни лагера из цяла Испания. През тях минават сред 700 хиляди и един милион испанци, които биват изтезавани или разследвани. Някои от тях даже умират от раните си или от апетит.

Години след ръководството на Франко, през 1965 година, стартира и трансформацията на концентрационния лагер. Местната Асоциация за възобновяване на историческата памет слага монолит върху предната променада на някогашния манастир Сан Маркос, който да запази паметта за хилядите мъже и дами, които са били затворени, измъчвани и починали там.

През последните години обаче Сан Маркос е трансфорат в хотел с името El Parador de León . Сега е и един от най-хубавите в Испания. Заобиколен е от невероятни градини, затрупан е с голям брой балкони с колонади, а архитектурният жанр на фасадата е главно Платереска - въпреки в интериора да доминира барокът, прецизират от Etheria Magazine.

Най-ранната фаза на ренесансовата архитектура в Испания нормално се назовава Платереска (от platero, " сребърник " ), защото нейният богат орнамент прилича работата на сребърника. В Испания постоянно е имало дълга традиция на комплицирана украса, обяснена частично като въздействие от Мавританското изкуство. Маврите са владеели съвсем цяла Испания през Средновековието и са оставили това декоративно завещание на испанците.
 Орчата, тигрови ядки, Валенсия и за какво назовават напитката бяло злато
Бялото злато в чашата на Испания

Какво е орчата

След последната си реставрация хотелският комплекс El Parador de León разполага няколко заседателни зали и 51 стаи , като всяка една от тях " споделя " на посетителите своята богата и пропита с секрети история.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР