Несъмнено Биткойн се превърна в една от най-добре представящата се

...
Несъмнено Биткойн се превърна в една от най-добре представящата се
Коментари Харесай

3 криптовалути, които могат да засенчат Биткойн през 2024 година

Несъмнено Биткойн се трансформира в една от най-добре представящата се криптовалута през 2023 година, като означи замайващ растеж от над 150% през годината.

Този скок доста съживи крипто пазара, като понастоящем Биткойн се прави оценка на към $42,400, предизвиквайки спекулации измежду някои вложители за евентуален скок оттатък границата от $100,000 през идната година.

Въпреки това, на фона на пристрастеността към Биткойн, капацитетът на други криптовалути да надминат представянето на Биткойн през идната година може да бъде подценен. Трима претенденти, подготвени за напредък, включват Solana, Avalanche и Chainlink. Нека разгледаме за какво тези криптовалути може да заслужат внимание във вашите капиталови размишления.

Solana (SOL) и Avalanche ( AVAX )

Solana и Avalanche се явяват директни противници на Етериум, втората по величина криптовалута. В сферата на криптовалутите и трите съставляват блокчейни от първи пласт, които образуват фундаменталния пласт за разнообразни блокчейн приложения, в това число NFT, блокчейн игри и Web3 приложения.

Сравняването на пазарните капитали на Solana и Avalanche с Етериум разкрива забележителна разлика, като Етериум е 8 пъти по-голям от Solana и 18 пъти по-значим от Avalanche.

Това чувство се споделя от голям брой вложители, за което свидетелстват забележителният растеж от 270% на Avalanche и впечатляващото нарастване от 630% на Solana през тази година. Тези стремителни резултати стартират да притеглят вниманието на известни институционални вложители. Например Кати Ууд от Ark Invest акцентира по CNBC, че Solana предлага по-голяма скорост и доходност спрямо Етериум, намеквайки за капацитета на Solana да надмине Етериум в бъдеще.

Основният въпрос се върти към това дали одобрената позиция на Етериум като първи участник в голям брой блокчейн нововъведения е непреодолима. През последните пет години Етериум е в челните редици на главните блокчейн нововъведения, като откри господстващо състояние в разнообразни блокчейн ниши. Ето за какво поддържането на реалистични упования за растежа на Solana и Avalanche е от значително значение.

Chainlink (LINK)

Chainlink е водещият децентрализиран блокчейн пророк в международен мащаб, като доста надминава най-близките си съперници с пазарна капитализация от $8 милиарда, като в същото време показва 160% растеж през тази година, осигурявайки си място като 13-тата най-ценна криптовалута.

Функционирайки като блокчейн пророк, Chainlink дава данни на самоизпълняващите се смарт контракти, формиращи основата на DeFi. Това даване на данни има голяма стойност, защото интелигентните контракти се обръщат към Chainlink за данни “извън веригата ”, когато не могат да намерят нужната информация в блокчейна.

Като се има поради, че данните са петролът на цифровата стопанска система, значимостта на Chainlink става явна. Потенциалното консолидиране на технологиите за изкуствен интелект (AI) и блокчейн в Chainlink е изключително вълнуващо. По-рано тази година Chainlink очерта евентуални случаи на потребление на AI, а по време на тазгодишната конференция на Chainlink някогашният основен изпълнителен шеф на Гугъл Ерик Шмидт, стратегически консултант на Chainlink, разиска пресечната точка на блокчейн и AI с създателя на Chainlink Сергей Назаров.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР