Несъгласие от страна на ГЕРБ за краен срок, при който

...
Несъгласие от страна на ГЕРБ за краен срок, при който
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ отказа реформа в службите, оказваше натиск в енергетиката и отбраната

Несъгласие от страна на ГЕРБ за краен период, при който да приключат промените в службите е една от главните аргументи за разрива сред тях и досегашните им сътрудници в ръководството. Това изясни пред Nova съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

По думите му текстът на съглашението, което от ГЕРБ демонстрираха след връчването на досието с изпълнен мандат на президента, не е този, който е бил обсъждан по време на договарянията сред двете обединения.

" Появява се една от дамите в последната вечер (на преговорите) с един документ, попдисан от Мария Габриел. Датата за службите я няма. Това не е договорът, " сподели Петков.

Другият противоречив миг съгласно него е бил текст за следствената загадка, която да не се употребява като опит за скриване на информация при случаи като този с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

" От ГЕРБ отхвърлиха да подпишат тези две точки. Службите са огромен боязън. Страхът е от хората, които ще бъдат заменени и които, може би, имат някакви секрети за предишното ", oбяви Петков.

Според него с изключение на опозиция за промени в службите, ГЕРБ са оказали най-сериозен напън и в сферите на енергетиката и защитата - " там, където преди последните 30 години Русия най-вече е държала да има надзор. "

Петков упрекна водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че оставил преговорния екип отпред с Мария Габриел да работи сама, с което е унищожил нейната известност.

" Идеята да се хвърля страната в безпорядък е най-лесна. Правиш един подправен кабинет и взривяваш всичко. В момента той хвърли под рейса Мария Габриел, " сподели съпредседателят на Политическа партия.

По думите на Петков Габриел е работила под напън, а дейностите ѝ са били резултат на уязвимост и политическа неточност.

" Ако тя е министър председател и се поддава толкоз лесено на подобен напън, какво ще се случи при сериозен проблем в страната?, " попита Петков.

Той прикани Борисов да " спре да се опасява и да седне на масата ", само че не отговори по какъв начин тъкмо ще работят ПП-ДБ, в случай че вторият мандат отиде при тях.

" Когато пристигна мандатът при нас, няма да бързаме, ще мислим, " сподели Петков, без да посочи дали ще търсят поддръжката на ГЕРБ за кабинет с втория мандат, в случай че се стигне до такава степен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР