Несъгласие не с политиката на Атака, а с решения на

...
Несъгласие не с политиката на Атака, а с решения на
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров напуснал Атака заради несъгласие с правителството

Несъгласие не с политиката на „ Атака ”, а с решения на държавното управление – това е довело до оставката на националния координатор на партията Светлозар Лазаров.

В утринния блок на бТВ някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи акцентира, че отдръпването му не е поради конфликт с Волен Сидеров, завръщане в министерството или поради готвен нов политически план.

„ Аз имам несъгласия с избрани политики на това държавно управление – напуснал съм партията, тъй като не искам да бъда съпричастен с това ръководство ”, акцентира Лазаров.

Като образец той даде енергийната сфера:

„ Не беше предпазен държавният интерес в договарянията с „ Газпром ”. Цяла Европа когато преговаряше (след съглашение сред компанията и Европейска комисия, което разрешава установяване на по-добри условия за доставки – б.р.), ние проспахме този интервал (в края на септември беше подписан анекс към контракта ни с „ Газпром ”, в който само има опция за преразглеждане на цените на всеки две години – б.р.) ”.

Според Лазаров в топлоенергийната сфера също има заложена „ бомба ” – не е бил предпазен ползата на България във връзка с тецовете и въглеродните излъчвания.

„ Не е предпазен ползата нито пред „ Газпром ”, нито пред Европейска комисия ”, безапелационен беше Лазаров.

Лазаров беше безапелационен, че не работи по нов политически план:

Той коментарира и останалите сътрудници в ръководещата коалиция. Лазаров дефинира като „ незаконосъобразни ” дейностите на българското държавно управление по проблема „ Пирин ” и обвърза ултиматумите на вицепремиера Валери Симеонов (НФСБ) със „ подозренията за лобизъм в това ръководство ”.

„ Колко сенки тегнат над господин Симеонов, а е вицепремиер и с шумомер върви ”, разяснява някогашният главсек на Министерство на вътрешните работи.

По мотив мнението на Цветан Цветанов, че „ ще е доста неприятен знак ” Светлозар Лазаров да се върне като шеф в силовото министерство, той съобщи:

„ От този човек по тематиката с основния секретар не зависи нищо, не знам за какво разяснява, може би с цел да се заяжда. ”

Той акцентира, че с него не са водени договаряния още веднъж да оглави професионалното управление на Министерство на вътрешните работи. Лазаров призна, че е бил срещу някои от промените от 2013-2014 година, които, по думите му, били прокарани от политиците – да вземем за пример изваждането на ГДБОП от Министерство на вътрешните работи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР