нес ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове

...
нес ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните часове
Коментари Харесай

С какво време посрещаме септември

нес ще бъде най-вече слънчево и горещо. В следобедните часове и до среднощ над западните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми, сочи информация в уеб страницата на.

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, който след обяд в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, ще се усили до сдържан и с него ще стартира прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 34° и 39°.

Над Черноморието

ще бъде слънчево, в утринните часове тук-там за малко ще има ниска облачност. След обяд ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 28°-30°. Температурата на морската вода е 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините

ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в Западна Стара планина, Витоша и Рила ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28°, на 2000 метра - към 21°.

Специалистите изясняват, че през септември ще се ускори климатичното засушаване в страната, защото през този месец интензивността на атмосферната циркулация над Европа отслабва заради намаляването на топлинните разлики сред океана и сушата.

Очаква се междинните месечни температури през септември да са по-високи от нормалната норма, която за равнините е сред 18 и 21 градуса, за високите полета – сред 15 и 17 градуса, а за планините – сред 3 и 8 градуса. Най-високата температура през месеца ще доближи до 35 градуса, а най-ниската ще бъде към 5-6 градуса.

В западната половина на страната месечната сума на преваляванията ще се задържи към нормата, която за равнините е сред 30 и 50 л/кв.м, а за планинските региони – сред 50 и 80 л/кв.м. В Източна България сумата ще е под нормата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР