Нервното начало на дебата по Изборния кодекс се отрази не

...
Нервното начало на дебата по Изборния кодекс се отрази не
Коментари Харесай

ПИК на балкона в парламента, Боец - в кулоарите със скъсан плакат

Нервното начало на дебата по Изборния кодекс се отрази освен навътре в пленарната зала, само че и в коридорите на Народното събрание.

Гласуването за дефинитивно връщане на хартиените бюлетини беше следено от балкона на залата от издателя на ПИКНедялко Недялков и ММА-боеца Станислав Недков-Стъки - двама от деятелите в така наречен Консервативно-патриотично придвижване, които вършат единствената извънпарламентарна акция против машините.

Недялков самичък разкрива, че е правил " профилактика " на депутати от ГЕРБ и ги е убеждавал " непрекъснато " да не се съгласяват с апелите на Демократична България и Политическа партия за отсрочване на измененията в Изборния кодекс. Така се стигна и до безредния старт на съвещанието в четвъртък, който двамата със Стъки имаха привилегията да следят от първо лице - като посетители на съвещанието.

Фоторепортерът Веселин Боришев разгласява фотография на Недялков и Недков в своя FB-канал:

Едновременно с това - от сутринта " Боец " на Георги Георгиев прави митинг до служебния вход на Народното събрание против връщането на хартиените бюлетини, като той също съумя да влезе в Народното събрание с афиш " Не пипайте кодекса ". Това е вторият им митинг след петък (18 ноември), когато барикадираха входа на Българска национална телевизия тъкмо преди " Панорама " и принудиха Йордан Цонев да се включи в предаването от вкъщи си, вместо от студиото.

Георгиев и негови сътрудници разпростряха плаката в изпразнените коридори на Народното събрание, като акцията беше предавана онлайн във Facebook-канала на " Боец " и беше следена от няколко публицисти.

В този миг началникът на защитата на Народното събрание Петър Петров реши да се намеси, като разгласи, че изваждането на плаката не е разрешено и се опита да го отнеме от ръцете на Георгиев. В неразборията банерът беше разкъсан на две, охранителите продължиха с късането, а напрежението притегли още по-голямо внимание от медиите.

Депутатът от Политическа партия (екс-ИТН) Иво Атанасов повдигна проблема в изявление от трибуната, като изиска пояснения от председателстващия Йордан Цонев (ДПС).

" Какъв е критерият за допуск на едни жители до балконите на Народно събрание, а други да бъдат изхвърлени. Вие или Вежди Рашидов издаде тези разпоредби на група жители да бъде разкъсан плакатът, да не бъдат допускани до балкона на Народно събрание и да бъдат изтласкани, а други да бъдат позволени? ", попита той.

Цонев посочи, че той не е раздавал пропуски, само че не даде повече информаци за какво се е стигнало до напрежението - в това време в залата едвам беше удържан безпорядък, откакто той отхвърляше да даде думата на депутати от Политическа партия за процедурни изявления и наказа Настимир Ананиев с изпъждане (отменено малко по-късно).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР