Нервен смях и категоричност - ГЕРБ никога не са били

...
Нервен смях и категоричност - ГЕРБ никога не са били
Коментари Харесай

Захариева: ГЕРБ никога не са били в коалиция с ДПС. Никога!

Нервен смях и решителност - ГЕРБ в никакъв случай не са били в коалиция с Движение за права и свободи. Никога! Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в ефира на bTV. Повод за думите й е изявлението на някогашния втори в редиците на ръководещите - Цветан Цветанов, който съобщи, че гласувайки за ГЕРБ, гласоподавателите получават точно Движението за права и свободи.
" Моля ви се, какво да кажа... ", стартира с подигравка вицепремиерът Захариева.

" Всякакви неща се чуват от господин Цветанов. Той е бил зам.-председател на партията, тъй че това е неуместно. Никога не сме били в коалиция с Движение за права и свободи. Никога! ", отсече Захариева. Тя повтори една от главните тези на ръководещите - взаимна работа с партията на Мустафа Карадайъ има във връзка с закони и контракти с ясна евроатлантическа устременост.

" Не съм почувствала въздействие на Движение за права и свободи в ГЕРБ. Така да отговоря... ", сподели през леко нервозен смях Захариева.

А другояче - неуместно било да се мисли, че евродепутат може да въздейства върху решение на Европейската комисия. Повод за думите на Захариева са изказванията, че огромните количества от имунизацията, контрактувани с AstraZeneca са разследване от роднинската връзка на евродепутата Ева Мейдел с шефа на фармацевтичната компания за България.

Количествата, доколкото знам, са пропорционални за всички, изясни обаче Захариева. По думите и първоначално точно AstraZeneca били най-близо до разкриване на имунизацията и решението не било политическо.

Управляващите, несъмнено, се готвели за изборите. След като датата за парламентарния избор станала ясна, партията почнала интензивна подготовка, мислила и за програмата си. Не е ясно независимо ли ще се яви или в коалиция. Провеждали се диалози.

Захариева не пропусна опцията да насочи рецензии към президента Румен Радев във връзка с определената дата. ФрогНюз напомня, че тя се трансформира в следващия мотив за престрелки сред " Дондуков 1 " и " Дондуков 2 ".

" Доста страни не разрешиха пътуванията от район в район по време на празниците. Не мога да предвидя дали това няма да се случи и сега. Не бих споделила, че датата ще помогне за висока изборна интензивност. Мисля, че става въпрос за недовиждане. Никога нямаше да предложа тази дата. Великден е въпреки всичко. Не е какъвто и да е празник. Великден има един път в годината. Когато се обсъждаше със сънародниците ни зад граница, никой не предложения представител на Министерство на външните работи. Той (Радев, бел.ред) не съгласува това нито с професионалните дипломати, нито с мен. Не потърси авансово мнение. Щяхме да кажем. Но това е датата, в последна сметка ", уточни Захариева и доплни: Минало и през мозъка, че е преднамерено, само че се надявала да не е по този начин.

Министерство на външните работи поставя всички старания, с цел да подсигурява правото на глас на сънародниците ни зад граница, увери още външният министър Захариева.

" Дори в страните, които са единствено с осведомителен режим, се презастраховахме. Правим всичко допустимо, с цел да осигурим секциите, които сме осигурявали. Има секции, в които гласоподават по 10 индивида. Има секции, в които се постанова да изчакат. Трябва да се съблюдават рекомендациите на съответните управляващи в страната. Имаме вяра, че на множеството места ще разрешат. Така или другояче още е рано. Сега желаеме кардинално единодушие. Няма сигнали, че някъде ще ни кажат " Не ". Има време до изборите ", изясни Захариева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР