Нерегламентирани включвания на битови абонати в дъждовен колектор са довели

...
Нерегламентирани включвания на битови абонати в дъждовен колектор са довели
Коментари Харесай

Поредно замърсяване на р. Струма край Перник

Нерегламентирани включвания на битови клиенти в дъждовен колектор са довели до следващото в региона на Перник. Нарушението е било открито при инспекция на РИОСВ- София след сигнал на жител.
Екоинспекторите открили, че от бетоновия колектор, който се намирал в региона на градския парк, изтичат води с бял цвят. В непосредственост няма индустриални предприятия, които да са възможен източник на замърсяване на реката, не е издавано и позволение за заустване на отпадъчни в повърхностни води, оповестяват от инспекцията, заяви БНР.
 Река Струма още веднъж тече кафява в Перник Река Струма още веднъж тече кафява в Перник
Регионална инспекция за опазване на околната среда – София извърши изключителна инспекция за замърсяване на р. Струма. Във връзка със сезиране на РИОСВ-София, специалистите извърши...
Оттам прецизират, че административно-наказателни дейности ще бъдат подхванати против кмета на общината, защото той управлява построяването, поддържането и вярната употреба на канализационните мрежи и оборудванията за филтриране на битови отпадъчни води.
На кмета на община са дадени наставления за осъществяване на проучване на бетоновия колектор за определяне на нерегламентирани включвания в него на битови клиенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР