Нерегламентиран превоз на пътници бе осуетен при операция на служители

...
Нерегламентиран превоз на пътници бе осуетен при операция на служители
Коментари Харесай

Конфискуваха колите на нелегални таксиджии

Нерегламентиран транспорт на пасажери бе осуетен при интервенция на чиновници от ОДМВР- София. В хода на взаимна полицейска интервенция, извършена от чиновници на охранителна и икономическа полиция в регионалната дирекция, са конфискувани два автомобила, употребявани като незаконни таксита, в това число и в чужбина.

Първият случай е открит на основен път 1-8, когато за инспекция е спрян лек автомобил " Мерцедес ", ръководен от 33- годишен мъж от кърджалийското село Балабаново. В хода на инспекцията полицейските чиновници установили, че лидерът прави транспорт на пасажери против възнаграждение от Холандия и Германия, без да има лиценз на общността, без уверение за транспорт на пасажери на територията на България, както и без уверение за регистрация за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери. От чиновници на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " е формиран акт на лидера за осъществено нарушаване на член 6, ал.1 от Закона за автомобилните транспорти. Автомобилът е конфискуван за период до шест месеца.

Вторият конфискуван автомобил е " Ауди А4 ", открит на входа на Елин Пелин в миг на транспорт на пасажери против възнаграждение от Елин Пелин до село Доганово, без изискуемите по закон удостоверения и лиценз за тази активност. На лидера, 49- годишен от същото село, е формиран акт, а по случая- записана кореспонденция за осъществено закононарушение по член 324 от Наказателния кодекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР