Нередовно е заседанието на Областния съвет на БСП в Пловдив,

...
Нередовно е заседанието на Областния съвет на БСП в Пловдив,
Коментари Харесай

Контролната комисия на БСП обяви свикания от Георги Гергов областен съвет в Пловдив за нелегитимен

Нередовно е съвещанието на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив, свикано от Георги Гергов, а решенията му и новоизбраният регионален ръководител Атанас Петков са нелегитимни. Това е заключението на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на Българска социалистическа партия, която прегледа случая поради подадени няколко тъжби за съществени нарушавания при провеждането му. В тях са посочени следните претекстове: присъственият лист е повърхностен, има фалшифицирани подписи, липсва нужният кворум.
В присъствения лист на Пловдивския партиен конгрес на 11 ноември са попадали 75 партийци, само че не са вписани двама членове на ОблС с право на наличие, е открила ОПКК.
Протоколът от съвещанието демонстрира, че са участвали 39 членове, от тях четирима онлайн, е установила Комисията. Участието " онлайн " е било с позвъняване по телефона, съгласно участвали там социалисти, чиито показания са доказани от инспекцията на ОПКК.
Констатирано е, че уредниците не са се съобразили с решението на Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия за отсрочване на съвещанията на регионалните препоръки на Българска социалистическа партия в състав над 30 членове, признато на 10 ноември по отношение на епидемиологичните ограничения.
Комисията е предложила да се свика ново съвещание на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив след уточняване състава и числеността му, според Устава на партията. Комисията предлага да бъде осъществена цялостна инспекция за организационното положение на общинските и районни организации в област и град Пловдив.
Комисията прегледа и случая във Варна, при който пострада ръководителят на Българска социалистическа партия в Долни Чифлик. ОПКК остро осъжда акта на принуждение от депутата от левицата Иван Д. Иванов против Валентин Вълчев – ръководител на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Долни Чифлик и предлага на Народно събрание на Българска социалистическа партия той да бъде изключен от партията.
Върху ръководителя на структурата във Варненската община Долни Чифлик повече от година е оказван напън от народния представител Иван Д. Иванов и от регионалния ръководител Цонко Цонев, съгласно очевидци и самия Валентин Вълчев. Върху него е нанесен побой на 20 октомври във Варна, когато е брутално пребит от трима мъже, доведени персонално от Иван Димов Иванов, който участвал на насилието като гарант.
Градският съвет на Българска социалистическа партия – Варна излезе с позиция, където се показват и други случаи, в които Иван Д. Иванов е отправял закани. Доверието от Иванов бе снето от Градската организация във Варна незабавно след похищението върху Валентин Вълчев.
По случая има формирано досъдебно произвеждане, което заради присъединяване на депутат е изпратено по подготвеност от Варненската до софийска градска прокуратура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР