Нереалистично е да се смята, че в момента на качване

...
Нереалистично е да се смята, че в момента на качване
Коментари Харесай

Няма как видео с насилие да се свали веднага от мрежата, според киберексперт

Нереалистично е да се счита, че сега на качване на видео с принуждение и радикални възгледи, то незабавно ще бъде спряно или блокирано. Това съобщи специалистът по осведомителна сигурност Борис Гончаров пред БНР.

Припомняме, през вчерашния ден от " Facebook " оповестиха, че видеото от офанзивата в две джамии в Нoва Зеландия на 15 март 2019 година е забелязано 4000 пъти преди да бъде отстранено от платформата.

По думите му няма система, която може да направи ограничаване на видеото сега на качване.

" Не мисля, че добре оценяваме и разбираме по какъв начин действа този механизъм.... Мрежата е основана точно с такава концепция - да се споделя оптимален брой информация - и тази мрежа да е оптимално свободна. В момента, в който затегнете този надзор, излиза другият риск, който е обвързван с несъразмерна цензура и с опрощение на наличието в дадена посока. Трябва да се търси салдото сред тези две неща ", безапелационен е Гончаров.

Той обясни, че във Facebook работят десетки хиляди модератори на наличие. Няма по какъв начин този развой да се случва без човешка интервенция.

" Проблемът е освен технологически, само че и чисто в посока на това - какво желаеме да вършим с тази мрежа и по какъв начин тя се ръководи ", уточни специалистът.

По същия метод не могат да бъдат блокирани и съмнителни сметки и профили на евентуални терористи, добави Гончаров. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР