Неразбориите при паркиране в страната продължават. А любим подход за

...
Неразбориите при паркиране в страната продължават. А любим подход за
Коментари Харесай

Кой се закани на бременна жена заради паркиране? СНИМКИ

Неразбориите при паркиране в страната не престават. А обичан метод за решение на противоречивите обстановки за някои наши сънародници си остават бележките по стъклата. При това написани нечетливо, със противоречива граматика и... съдържащи заплашителни послания.

Следващата история се разиграва в Русе и е споделена от бременна жена, която е обезпокоена от непредвидената преживелица. Идентични хвърчащи листчета, на които има директна опасност за гумите на колите, са сложени на нейния и на още един автомобил.

" Вие по какъв начин разбирате това? Какво мога да направя, с цел да се предпазя? Нямам си и на концепция, кой може да си разреши да се заканва по подобен метод на една бременна жена?!? Трябва ли да се тормозя, когато излизам от у дома?? Да прибавя, и по друга кола има написана същата закана - качвам фотография. Какво не е наред с тези хора? ", написа жена с псевдоним Матем Е Ава във Фейсбук.

Тя споделя и фотоси на бележките. На тях с тъга четем - " Следващия път четирите гуми - долу ". За множеството коментиращи обстановката е ясна - някой е неудовлетворен от паркирането на колите и желае те към този момент да не биват паркирани там. Гражданите се чудят за претекстовете. Според някои е допустимо колите да са ситуирани в нарушаване, само че други считат, че повода може да е възприятие за благосъстоятелност на локален над въпросните места.

Много от тях са възмутени и от метода на написване на бележката, който дефинират за необразован. Не липсват и препоръки по какъв начин да се подходи за решение на спора. Вижте мненията на русенци:

" Или сте паркирала неприятно и пречите на останалите, или сте спрели на " непознато " място и някой не може да си спре на " неговото " място. Чак да се притеснявате да излизате, няма потребност ", написа Нели Ч.

" Поправете с алено правописните неточности! Дано най-малко на граматика и правопис се научи бухала! ", прибавя Ди Х.

" Спряли сте на място на някой комшия. Махнете колата и гледайте кой глупак паркира постоянно там и ще знаете от кого е бележката. Това е естествена връзка за някои. Ако сте в нарушаване се звъни на 112 ", написа Милена В.

" Обърнете внимание кой стопира на въпросното място. После му поставете въпроса дали си заплаща за мястото на Общината. Ако не.... Не е " негово ", " прибавя Мартин Д.

Без подозрение практиката с бележките ще продължи. Но тази история демонстрира по какъв начин може да повлияят на положението на хората, които ги получават. Може единствено да се надяваме на повече диалогичност по пътищата и паркингите на страната. Нещо сякаш дребно, което може да отнеме години.





Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР