Неравенството между половете остава в застой от десетилетие. Това показва

...
Неравенството между половете остава в застой от десетилетие. Това показва
Коментари Харесай

ООН: За всеки четвърти в света е нормално мъжът да бие жена си

Неравенството сред половете остава в застой от десетилетие. Това демонстрира проучване на Организация на обединените нации, представено от " Ройтерс ".

Посочва се, че културните пристрастия и напън не престават да попречват овластяването на дамите и вършат все по-малко евентуално светът да реализира задачата на Организация на обединените нации за тъждество сред половете до 2030 година

Въпреки увеличението на организациите за правата на дамите и обществените придвижвания като Time`s Up и MeToo в Съединените щати, пристрастните обществени правила и по-широката рецесия в човешкото развиване, изострена от пандемията от COVID-19, по време на която доста дами останаха без работа, стопираха напредъка във връзка с половото неравноправие.

В последния си отчет Програмата за развиване на Организация на обединените нации наблюдава казуса посредством своя Индекс на обществените правила, свързани с пола, който употребява данни от Световното проучване на полезностите - интернационален план, изследващ по какъв начин се трансформират полезностите и убежденията в международен мащаб.
 Предвиждат тъждество сред половете по света след 135 година
Предвиждат тъждество сред половете по света след 135 година

Няколко изследвания демонстрират, че пандемията от ковид непропорционално е засегнала

Проучването се основава данни за интервалите от 2010 година до 2014 година и от 2017 година до 2022 година в страни и територии, обхващащи 85% от международното население.

Последният разбор сочи, че близо девет от всеки 10 мъже и дами имат фундаментални предубеждения по отношение на дамите, като делът на хората с най-малко един фатализъм съвсем не се е трансформирал през миналото десетилетие. В 38 от изследваните страни делът на хората с минимум един фатализъм е намалял до едвам 84,6% от 86,9%.

Степента на усъвършенстване във времето е " разочароваща ", уточни Хериберто Тапия, консултант по проучванията и стратегическото партньорство в ПРООН и съавтор на отчета.

Освен това изследването отбелязва, че съвсем половината от хората по света считат мъжете за по-добри политически водачи, а 43% смятат мъжете за по-добри бизнес ръководители.
 Мъжки свят: Равенството сред половете ще отнеме повече от пет генерации
Мъжки свят: Равенството сред половете ще отнеме повече от пет генерации

Все още ще са нужни 132 години, с цел да се реализира световно тъждество сред половете

" Трябва да променим предразсъдъците, свързани с пола, обществените правила, само че крайната цел е да променим властовите връзки сред дамите и мъжете, сред хората ", акцентира Ароа Сантяго, експерт по въпросите на пола в приобщаващите стопански системи в ПРООН.

Въпреки че образованието постоянно е било считано за основно за възстановяване на икономическите резултати за дамите, изследването демонстрира прекъснатата връзка сред разликата в образованието и приходите - междинната разлика в приходите е 39% даже в 57-те страни, където възрастните дами са по-образовани от мъжете.

По-пряка щета за благосъстоянието на дамите се регистрира във възгледите за насилието - съгласно повече от един на всеки четирима души е целесъобразно мъжът да бие жена си , сочи ПРООН.
 Искате тъждество на половете, чакайте 200 година, разгласи Световният стопански конгрес
Искате тъждество на половете, чакайте 200 година, разгласи Световният стопански конгрес

Очакванията са да отнеме 202 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР