Неработещият инсинератор на Пловдив се готви за концесия. Имотът, заедно

...
Неработещият инсинератор на Пловдив се готви за концесия. Имотът, заедно
Коментари Харесай

Появи се мераклия за концесия на инсинератора в Пловдив

Неработещият инсинератор на Пловдив се готви за концесия. Имотът, дружно с пустата полуоборудвана постройка, е вкаран в Годишната стратегия за предписание с общинско имущество. Причината е, че в локалната администрация е постъпило капиталово желание за взимането на обекта на концесия. На идната сесия старейшините ще прегледат предлагането на арх. Невена Балчева, зам.-кмет по общинска благосъстоятелност.

Предприятието, което на хартия би трябвало да приема, транспортира, складира и съхранява болничния боклук на Пловдив, на практика не работи. Назначеният за шеф на общинското сдружение Дончо Кацарев на няколко пъти желае от Общинския съвет да утвърди заем от към 6 милиона лв., с цел да бъде завършен и най-сетне да проработи. Старейшините обаче отказваха с претекста, че по този начин се наливат пари от пусто в празно и няма никаква отчетност даже и за дребните суми, които Общински съвет отпуска на предприятието.

Това е вторият опит обектът да бъде даден на концесия. Първият бе през 2016 година

Проектът за районен инсинератор за болнични боклуци в Пловдив бе част от Плана за деяние към Националната стратегия за ръководство на дейностите по отпадъците 2003-2007 година Тогава страната ни получи безплатно от Швейцария близо 5 млн. лв. за доставката на апаратура за изгаряне и за техническа помощ. От наша страна бяха вложени към 9 млн. лв., като 2,1 милиона бяха от ПУДООС, 5 млн. лева са от страната и 1,7 милиона - лични средства на Община Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР