Неработещи търговски центрове в Русе станаха обект на вандалски прояви.

...
Неработещи търговски центрове в Русе станаха обект на вандалски прояви.
Коментари Харесай

Неработещи молове в Русе станаха обекти на вандалски прояви

Неработещи търговски центрове в Русе станаха обект на вандалски прояви. Тийнейджъри са нахлули в мола до болничното заведение и са потрошили част от оборудването в постройката. Щетите са за десетки хиляди левове, оповестява Българска национална телевизия.

Осем малолетни и малолетни момчета са разрушили прозорците на пустеещия мол и откакто се разходили по етажите, потрошили асансьорите и ескалаторите. След вандалската демонстрация в постройката към този момент са поставени камери. Търговският център работи 3 години и банкрутира. Сменя притежателите си няколко пъти, само че никой от тях не афишира обществено какви са бизнес желанията му.

Подобна е ориста и на останалите молове в Русе. Единият, издигнат преди повече от десетилетие в региона на " Дунав мост ", по този начин и не отвори порти. Други действат с по 2-3 магазина и са пред угрозата да се трансфорат в следващата пустееща постройка. Затова съгласно специалисти, всяка огромна инвестиция би трябвало да е обвързана и с дълготрайно обмисляне.

" Няма задоволително евентуални клиенти в нашия регион, съгласно мен, и по тази причина има толкоз пустеещи търговски площи... на всички места има разгласи - отдава се, продава се, и пустеят без наематели, без артикули. Временно феномени беше напорът на румънски клиенти, те по-скоро си останаха туристи и минават директно през нашия град ", гл. ас. Мирослава Бонева - учител във факултет " Бизнес и мениджмънт ".

Влияние е оказала и международната финансови рецесия, чието начало за страната ни съответства с всеобщото строене на търговски центрове в Русе. В този интервал навлезе и онлайн търговията, която добива все по-широка известност - от 10% интерес от страна на българите през 2011 година, то през 2021-а към този момент е 30 на 100.

Междувременно популацията продължава да понижава, а инфлацията изяжда приходите. И съгласно русенци единственият работещ мол в града още дълго ще остане на половина празен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР