Неработещи асансьори на подлез ограничават преминаването на граждани от квартал

...
Неработещи асансьори на подлез ограничават преминаването на граждани от квартал
Коментари Харесай

Как майки с колички и инвалиди се борят със стълбите

Неработещи асансьори на подлез лимитират прекосяването на жители от квартал „ Полигона “ към квартал „ Младост 1 “.

Подлезът е единствената връзка, през която Владимир Найденов и неговият наследник, който е в инвалидна количка, могат да стигнат до Окръжна болница.

Вече шест месеца в подлеза под бул. „ Цариградско шосе “ няма асансьор. Оказва се, че в квартал „ Младост “ се намират основни за всекидневието на хората здания и институции.

Затруднение с прекосяването срещат както възрастни, по този начин и млади. Рампите са несъответствуващи и родителите са принудени да носят детските колички на ръце, заяви БТВ.

В Столична община са постъпили повече от 100 сигнала за неработещи асансьори. Проблеми с тях се срещат още от 2018 година В позиция те прецизират:

" Приблизителният брой на подадени сигнали от жители по отношение на неработещи асансьори на бул. " Цариградско шосе " при спирка " Окръжна болница ", регистрирани в районната администрация за интервала от 2018 година до сегашния миг, са 131.

Обслужващата асансьорите компания завършва своя контракт през месец май тази година. От регион „ Младост “ твърдят, че след дълъг развой на търсене на компания, която да се заеме с ремонта и поддръжката на асансьорите, е открита такава.

Докато ремонтът на асансьорите приключи, хората са принудени да употребяват по-дълъг път.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР