Неработеща аларма и блокирани изходи са сред причините за големия

...
Неработеща аларма и блокирани изходи са сред причините за големия
Коментари Харесай

Какво да правим при пожар в голям търговски център?

Неработеща тревога и блокирани изходи са измежду аргументите за огромния брой жертви на пожара в комерсиалния център в Кемерово. Как стои ситуацията с пожарната сигурност в моловете у нас оповестява bTV.
Един от огромните търговски центрове разполага с над 30 спешни изхода, през които могат да се изтеглят над 5000 души. Посетителите на мола признават, че не ги виждат.
 спешни изходи - мол
При пораждане на пожар ще откриете спешните изходи по това, че са обозначени в зелено. Аварийният кулоар ви води към евакуационното стълбище. Оттам специалистите поучават да не тичате по стълбището, с цел да не създадете безпорядък и суматоха и суматоха измежду хората.
 спешни изходи - мол
Напускането на постройката би трябвало да се случи за не повече от 15 минути.
Евакуацията ще стартира от последния етаж, където са ситуирани детските центрове.
Служителите на самия център са подготвени по какъв начин да реагират при положение на пожар.
Автоматично би трябвало да се задейства пожарната тревога, защитата би трябвало да провежда евакуацията по етажи. При инспекциите си от Пожарната се натъкват най-вече на неприятно поддържани спешни изходи.
 спешни изходи - мол
„ Както и пропуски във връзка с част от пожаротехническите средства за в началото гасене на пожари. Предвид суматохата, може да докара до сериозен край”, разяснява Йото Василев, от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
При пожар не се качвайте на ескалаторите и асансьорите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР