Непушачите да могат да бъдат възнаграждавани с до два дни

...
Непушачите да могат да бъдат възнаграждавани с до два дни
Коментари Харесай

ВМРО: Непушачите са дискриминирани, трябва да получават 2 дни повече отпуска

Непушачите да могат да бъдат възнаграждавани с до два дни спомагателен заплатен годишен отпуск. Това оферират депутати от „ Обединени патриоти “ със законова смяна.

Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация заяви пред кореспонденти в Народното събрание: „ Днес подготвихме и внесохме законодателна самодейност за допълнение на Кодекса на труда, с която добавка даваме опция на работодателите, по тяхно убеждение, да дават до два дни спомагателен заплатен годишен отпуск на своите чиновници и служащи – непушачи, с което в действителност се опитваме да допълним тази тотална възбрана за пушене, която е за всички публични места. Знаем, че това пък кара служащите и чиновниците да излизат отвън работните пространства и надлежно да си получават нерегламентирана отмора сред 10 и 15 минути на всеки час-два, според от това какъв брой е деен един пушач, и надлежно по този метод слагат в дискриминационни условия останалите чиновници и служащи – непушачи. Казвам го с ясно схващане, че съм пушач и доста добре знам, че аз също го върша. “

Сиди сподели, че и партньорите им от НФСБ в обединението „ Обединени патриоти “ поддържат предлагането. То обаче не било разисквано с работодателските организации. Александър Сиди чака да бъде дискутирано в тристранката.

Според депутата работодателите имат опция да наблюдават чиновниците си. Това ставало и сега с камери и карти за достъп.

От бонуса можело да се възползват и тези, които пушат, само че единствено отвън работно време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР