Непризнаването на резултатите от предстоящите президентски избори в Русия от

...
Непризнаването на резултатите от предстоящите президентски избори в Русия от
Коментари Харесай

Руски опозиционери искат Путин да загуби изборите, но не вярват, че това е възможно

Непризнаването на резултатите от идните президентски избори в Русия от водещи международни сили ще бъде доста мъчително за Кремъл. Това съобщи Вадим Прохоров, юрист на съветския опозиционер Владимир Кара-Мурза. Прохоров и други представители на съветската съпротива бяха изслушани през днешния ден от евродепутати в Европейския парламент в Брюксел, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция.

Владимир Путин е на власт четвърт век, ръководството му стартира с взривяването на жилищни блокове и през днешния ден продължава с обстрела на Украйна, уточни Наталия Арно, началник на фондацията " Свободна Русия ". Нито един път след 2000 година съветските избори не са били оценени като свободни и почтени от интернационалните наблюдаващи, означи тя. Според нея Путин ще завоюва идните избори със смазващо болшинство и ще употребява това за увеличаване на ударите против Украйна.

Путин няма да " завоюва " изборите, Русия към този момент се отхвърли от избори посредством законови промени, разяснява някогашният съветски министър на енергетиката Владимир Милов от същата фондация. Той добави, че когато няма интернационалните наблюдаващи, може да се разгласят случайни резултати. Какъвто и резултат да бъде разгласен от съветската Централна изборна комисия, ще бъде неправилен, Путин ще дефинира резултата по своя преценка, заключи Милов.

Путин цели да реализира заглавия в печата, че е бил избран отново, с цел да внуши, че всички руснаци го поддържат и не може да бъде надвит, без да бъде сломена Русия. По този метод той желае да води договаряния със Запада, съгласно Леонид Волков от щаба на съветския опозиционер Алексей Навални. Путин желае да убеди съветската съпротива, че не съществува, че е дребна, колкото статистическа неточност, добави Волков.

Руските управляващи ръководят благодарение на страха, образували са 9000 административни и 1500 наказателни каузи против към 20 000 руснаци за изявления срещу войната в Украйна, уточни докладчикът на Организация на обединените нации по въпросите на човешките права в Русия Мариана Кацарова. Тя прикани за европейско решение за отбрана на руснаците, които отхвърлят да убиват хора. Кацарова изрази очакване Путин и съветското общество от ден на ден да се разминават в оценката за това, което е значимо за тяхната страна.

По думите на Люк Девин от Европейската работа за външна активност, на съветските президентски избори може да има " интернационалните наблюдаващи ", евентуално добре платени, съгласно които изборите ще бъдат постоянни. Русия не позволява наблюдаващи от ОССЕ, посочи той. Ако желае да бъде възприемана като страна, спазваща законите и в случай че няма какво да крие, Русия трябваше да допусне наблюдаващите от организацията и да съблюдава интернационалните правила, добави Девин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР