Неприятно изненадан съм от позицията на колегите от БСП, които

...
Неприятно изненадан съм от позицията на колегите от БСП, които
Коментари Харесай

Мирослав Иванов: Поведението на БСП е бягане от отговорност, на база конюнктурно-политическо поведение

Неприятно сюрпризиран съм от позицията на сътрудниците от Българска социалистическа партия, които отхвърлиха предварителни диалози за конституционна промяна. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ".

" Те са политици с опит, политици, които са следели от близко обстановката в страната, и са били очевидци на сходни конюнктурни прояви на прокуратурата. Аз бих желаех да попитам госпожа Нинова дали фактически желае случаи като " Барселонагейт “ да отлежават по три години на трупчета, случаи, като " Осемте джуджета “, случаи, като " Ало, Ваньо “, " Ти си го избра “? Дали тя намира за обикновено методът, по който действа прокуратурата към днешна дата? Аз в действителност не мога да си обясня държанието на сътрудниците от Българска социалистическа партия, за мен това е тичане от отговорност на база конюнктурно-политическо държание. Защото ние призовахме всички парламентарно показани обединения за разговор, с цел да може да се образува болшинство, и това болшинство в последна сметка да успее да канализира публичната сила, която се е основала последните години, и фактически да се реализиран тези значими промени, с унищожаване на фигурата на основния прокурор напълно или с ограничение на нейните пълномощния ", разяснява Иванов.

По думите му нуждата от промяна в правосъдната система, в частност прокуратурата, наподобява все по-наложителна и все по-неизбежна: " И това е повода тематиката за правосъдната промяна и фактически фигурата на основния прокурор да е непрестанно спрягана от нашата коалиция на " Продължаваме промяната “- " Демократична България “ като един пиедестал страната да тръгне напред ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР